Sorin Oprescu îi ia apărarea magistratului care îl judecă în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie şi spune că atitudinea procurorului faţă de acesta este „plină de cinism”.
„Aşteptăm să vedem care e hotărârea instanţei privind întoarcerea dosarului la obiecţiile pe care le-am făcut. Atitudinea procurorului a fost plină de ipocrizie și de cinism. Eu am crezut că după o experienţă de aproape o viaţă m-am obişnuit şi cu cinismul. Dar atâta timp cât îţi atinge libertăţile tale, mi se pare că nu e corect şi nu numai mie”, a spus Sorin Oprescu.
Citeşte şi: Sorin Oprescu, PRIMA ZI DE MUNCĂ la Spitalul Universitar din Capitală. Ce program a avut
Primarul suspendat a precizat că înscrisul procurorului de caz e agresiv şi din această cauză a făcut plângere la CSM.
„Însuşi înscrisul pe care l-am citit e lipsit nu de curtoazie, e chiar agresiv. Nu cred că aşa trebuie să se desfăşoare… Ce încredere să mai am când văd toate lucrurile cu care mă confrunt?„, a adăugat el.
Întrebat dacă se va sesiza CSM în legătură cu plângerea făcută, edilul suspendat al Capitalei a precizat: „Dânşii vor hotărî acest lucru. Pentru că nu agresivitatea şi lipsa de curtoazie în adresare rezolvă problema de fond”.
„Procurorul, prin notele pe care le-a adresat Tribunalului, a avut o atitudine ofensatoare la adresa magistratului”, a adăugat şi avocatul edilului suspendat al Capitalei.
În plus, Oprescu a menţionat că vrea să scape şi de măsura controlului judiciar.
Sorin Oprescu a vorbit şi despre întoarcerea în sala de operaţie.
„Sunt de 32 de ani pe sala de operaţie. I-am ajutat pe baietii mei, sunt baietii care au crescut sub ochii mei. Sunt oameni maturi acum şi mă bucur că ştiu ce au de făcut”, a adăugat acesta.
Sorin Oprescu îi ia apărarea magistratului care îl judecă în dosarul său de corupţie. Oprescu a cerut sesizarea CSM pentru a-i fi apărată imaginea şi integritatea judecătorului. Asta după ce procurorul DNA care se ocupă de dosarul său l-ar fi jignit pe magistrat, scrie b365.ro.
„Procurorul are obligaţia să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparţialitatea magistraţilor”, precizează Oprescu în cererea adresată CSM.
„Nici din încheiere nu rezultă exact ce lipseşte (..) astfel ca nu am putea înţelege decât faptul că ni se solicită nu îndreptarea unor neregularităţi anume, ci rescrierea întregului rechizitoriu, dar fără a se indica cum anume doreşte judecătorul de cameră preliminară să fie rescris. În condiţiile în care faptele sunt descrise în ordine cronologică, în primul rând pentru că aşa au avut loc, iar în al doilea rând pentru a evidenţia evoluţia modului de operare şi a relaţiilor din cadrul grupului infracţional, nu înţelegem ce logică ar lipsi”, se menționează în răspunsul DNA.
Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu — directorul Direcției Economice din Primăria Generală a Capitalei, Florin Șupeală — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, Claudiu Bengalici — administrator al unei societăți comerciale, Cristian Stanca (fostul său șofer), Ruxandra Avasiloae — director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.
Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.