„Urmare la solicitarea formulată de către persoana arestată preventiv şi încarcerată în arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în data de 23.09.2015, în respectarea prevederilor art. 71 pct. 6 din Legea nr. 254/2013, factorii decizionali (CMDTA Doctor Nicolae Cretzulescu) au stabilit că persoana în cauză poate fi examinată de către un medic nominalizat expres, la locul de deţinere, urmând ca personalul medical ce are în supraveghere persoanele reţinute / arestate preventiv să permită efectuarea acestui consult la nivelul cabinetului medical din interiorul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă”, se arată într-un comunicat al DGPMB, cu precizarea că, în cazul în care starea de sănătate a persoanei private de libertate o impune, medicul ce îl are în supraveghere va decide asupra conduitei terapeutice de urmat.
Cererea lui Sorin Oprescu, unitate medicală pentru un consult de specialitate a fost aprobată miercuri dimineaţă, de Comisia de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei. Astfel, fostul edil va fi scos din arestul Poliţiei Capitalei şi dus la Spitalul Militar din Capitală, în cursul zilei de miercuri. Solicitarea de transfer a fost depusă, marţi, la centrul medical al Ministerului de Interne.
Fostul edil Sorin Oprescu, care suferă de diabet şi este cardiac, a primit, miercuri, permisiunea de a fi consultat la Spitalul Militar din Capitală, nu la Spitalul Universitar, acolo unde sunt medicii săi curanți și unde a avut o funcție de conducere, anunţase România TV.
După analiza dosarului, Comisia de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei a decis că Oprescu poate fi dus la spital, pentru că probleme sale nu pot fi tratate în penitenciar, iar acesta urma să fie transferat la spital miercuri, sub pază.Totuşi, medicul din arestul central al Poliției Capitalei susține că nu a fost înștiințat că Sorin Oprescu ar fi solicitat să-l consulte un doctor pe care să-l nominalizeze personal, potrivit Agerpres.
La Spitalul Universitar, Sorin Oprescu dorea să fie consultat de doi medici cardiologi, Leonida Gherasim şi Dragoş Vinereanu, de la Spitalul Universitar din Bucureşti.
Avocatul Viorel Mocanu a declarat miercuri că Sorin Oprescu este mulţumit de avizarea solicitării şi încrezător în serviciile medicale din Spitalul Militar. „Important este să fie stabilizat şi fixată problema medicală, pentru a nu se agrava mai mult decât este acum, pentru că trebuie să iasă din arest aşa cum a intrat”, a spus Viorel Mocanu.
Avocatul a mai spus că cererea a fost formulată din cauză că durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu luni, când a fost dus din arest la Spitalul „Sfântul Ioan”, persistă, iar familia acestuia şi apărarea doresc şi opinia altor medici cu privire la diagnostic.
Avocaţii lui Sorin Oprescu au depus, marţi, o solicitare la Poliţia Capitalei pentru ca fostul edil să fie supus unor investigaţii medicale la Spitalul Universitar din Capitală, după ce luni seară a ajuns la spital fiind suspect de preinfarct. Din investigaţiile care i-au fost făcute luni lui Sorin Oprescu, la spital, se pare că acesta ar fi făcut un „pseudo-infarct”, iar starea medicală ar indica un posibil infarct.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, cererea a fost înaintată spre analiză unităţii competente, Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu”.
„Domnia sa a solicitat în mod expres, noi, apărarea, am făcut o cerere în scris în acest sens, prin care am solicitat să fie dus la Spitalul Universitar Municipal București. Din ceea ce știu este o problemă cardiacă, nu am văzut documentele medicale ca să pot să confirm și nici nu sunt de profesie. Însă cei doi doctori sunt de cardio. (…) Este o problemă de sănătate care trebuie tratată„, a spus Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu.
El a precizat că apărarea nu a cerut înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură invocând probleme medicale.
„Domnia sa, în mod expres, refuză să se folosească de acest motiv pentru înlocuirea măsurii arestului preventiv, pentru că și dumnealui și noi, apărarea, nu înțelegem de ce nu poate să fie cercetat în stare de libertate sub o altă măsură preventivă, dat fiind poziția și persoana domniei sale, fără a ne folosi de motivele medicale. Refuză acest lucru. (…) Nu au fost invocate problemele medicale care erau existente și la acel moment„, a adăugat avocatul.
Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, a fost transportat de urgenţă la spital luni seară, după ce i-a fost rău în Arestul Poliţiei Capitalei. Potrivit primelor informaţii, Oprescu ar fi suferit un infarct, însă ulterior s-a stabilit că a fost vorba de o criză cardiacă.
Fostul primar al Capitalei, arestat preventiv pentru 30 de zile, încearcă pe orice cale să obţină o pedeapsă mai blândă, asta incluzând chiar şi arestul la domiciliu. Astfel, Oprescu a făcut o cerere de schimbare a măsurii preventive, înregistrată luni la Tribunalul Bucureşti, iar de îndată ce va primi şi un termen, ea va fi judecată. Sorin Oprescu speră ca judecătorii să considere că poate fi trimis în arest la domiciliu sau control judiciar.