Fostul primar general Sorin Oprescu a venit, miercuri, la sosirea la Tribunalul București, unde s-a judecat un nou termen în dosarul în care este acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Oprescu a spus că dezbaterile vor viza „masurile preventive si, in primul rand, obiectiile legate de avocati”.
„Am cerut la un moment dat confruntare cu denuntatorul. Nu mi-a fost aprobata de către procuorul de caz. Ce pot sa cred în cazul asta? Decât ca a existat o intelegere. A fost o perioada de timp cât nu s-a luat niciun fel de măsură. De ce? Pentru că probabil urma să fie, nu urma, sigur a fost delaţionat Oprescu. Asta este. Probabil, nu probabil, sigur eram ţinta„, a declarat Oprescu.
Întrebat de starea de sănătate, Oprescu a spus că se simte mai bine.
La plecarea de la Tribunal, Oprescu a declarat că DNA a respins toate exceptiile ridicate.
„Nu explică de ce nu a acceptat confruntarea cu denunţătorii. Asta nu face decât să imi trezească în continuare suspiciuni si sa fiu sigur de o provocare pe care o doreau de mult probabil. A doua parte … Au fost măsurile preventive. Au ramas in pronuntare. Am cerut controlul judiciar pentru a putea să mă duc să mucesc. Nu la Primărie, clar! La chirurgie, de acolo vin…„, a spus fostul edil.
Întrebat dacă mai are cu să se întreţină, Oprescu a răspuns: „Mai e putin. La sechestru, sfatul domnului Chiciu a fost să nu il supăram pe dl procuror. (…) Intai să îmi dea voie să mă intorc şi după aceea doar ma intorc într-o viata care a insemnat o viata de 32 de ani in sala de operaţie. Cartea mea de muncă a stat tot timpul la UMF”, a precizat Oprescu.
Întrebat dacă îi pare rău că a intrat în politică, Oprescu a spus:”De ce sa imi pară rău? Pentru că am putut să fac toate lucrurile astea. E, uite că mi-am luat-o! Acum pe mine mă bufneşte şi zâmbetul . E un zâmbet amar, nici măcar nu am chef să glumesc”.
În ceea ce priveşte numele oficiale sau vehiculate înscrise în cursa pentru Primărie, Oprescu a comentat: „Nu e niciun nume greu.”
Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane; Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcției Economice din Primăria Generală; Florin Șupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești; Claudiu Bengalici, administrator al unei societăți comerciale; Cristian Stanca (fost șofer al lui Oprescu); Ruxandra Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.
Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.
Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.