Vlad Moisescu, mâna dreaptă a lui Oprescu: Controla voturile din Consiliul General al Capitalei

Primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, purta toate discuțiile referitoare la activitatea primăriei cu omul de afaceri Vlad Moisescu, despre care procurorii spun că deținea controlul asupra voturilor din Consiliul General al Capitalei.
Romania TV
25 sept. 2015, 12:24
Vlad Moisescu, mâna dreaptă a lui Oprescu: Controla voturile din Consiliul General al Capitalei

Potrivit unor documente din dosarul Apa Nova în care Moisescu este urmărit penal alături de Costin Berevoianu, fost consilier personal al lui Sorin Oprescu, și de omul de afaceri Ovidiu Semenescu, Vlad Moisescu era omul care „decidea tot ce se întâmpla la nivelul Primăriei Sectorului 1 București”, el controlând, de asemenea, activitatea consilierilor locali ai PNL la nivelul Primăriei Generale, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Sorin Oprescu RĂMÂNE în AREST PREVENTIV

„Moisescu Vlad Octavian era omul care decidea tot ce se întâmpla la nivelul Primăriei Sectorului 1 București, inclusiv în zona achizițiilor publice. (…) De asemenea, la nivelul Primăriei Generale a municipiului București, Moisescu Vlad Octavian controla activitatea consilierilor locali ai PNL.

Primarul General Oprescu Sorin purta toate discuțiile referitoare la activitatea instituției cu Moisescu Vlad Octavian. Practic, Moisescu Vlad Octavian controla voturile și la nivelul Consiliului General al municipiului București.

Fiind liderul informal al PNL București și persoana care susținea financiar partidul, el era și cel care hotăra întotdeauna ce se întâmplă la nivelul instituțiilor controlate de PNL din București. În acest context, el stabilea și persoanele care candidau pentru o funcție de consilier local sau general„, se arată în documentele citate.

Conform acestora, la nivelul Consiliului General al Capitalei „toți consilierii primesc sume de bani pentru votul acordat în cadrul ședințelor unde se aprobă proiecte cu miză patrimonială sau aflate în afara cadrului legal„, aceasta fiind considerată „o practică notorie în mediu”.

Procurorii arată că Moisescu a facilitat, ca urmare a unei înțelegeri avute cu Semenescu, emiterea unor hotărâri de consiliu și încheierea unor acte adiționale, peste 11 la număr, prin asigurarea votului consilierilor liberali în Consiliul General al Capitalei, iar în schimbul intervențiilor sale, Moisescu a primit diferite sume de bani sub forma contravalorii unor contracte de consultanță încheiate fictiv între firma controlată de acesta, respectiv SC Team International Consult SRL, și SC Apa Nova SA București, SC Veolia Apa Servicii SRL și altele, conform indicațiilor lui Semenescu.

Hotărârile pentru care a intervenit Moisescu vizau mai multe aspecte, între care majorarea de tarife, finalizarea stației de epurare Glina finanțată din fonduri europene, treceri de imobile în proprietatea SC Apa Nova SA și reabilitarea și modernizarea fântânilor arteziene din municipiul București.

„Există indicii rezonabile potrivit cărora în condițiile în care în primele 6 luni ale anului 2011, la nivelul Consiliul General al Municipiului București s-au aflat în discuții proiecte de hotărâre ce aveau impact asupra intereselor financiare ale SC Apa Nova București SA, (…) Semenescu Ovidiu-Traian a apelat la Moisescu-Vlad Octavian, pentru a obține voturile favorabile ale consilierilor locali aflați în sfera de influență a acestuia”, spun procurorii.

Citeşte şi: Interceptări dosar Apa Nova: „A venit DNA-ul peste noi. Au ridicat documente… Nasol rău de tot”

Astfel, aceștia arată că Moisescu a intervenit în perioada ianuarie — aprilie 2011, pentru a asigura aprobarea actului adițional nr. 7 la contractul de concesiune semnat de SC Apa Nova București SA cu Primăria București, documentul dând posibilitatea Apa Nova de a obține majorări „extraordinare” ale tarifului de alimentare cu apă.

„Importanța aprobării actului adițional nr. 7 rezidă în posibilitatea obținerii de către SC Apa Nova București SA a unor majorări extraordinare ale tarifului de alimentare cu apă, respectiv de canalizare, aspecte ce au permis operatorului bucureștean creșterea substanțială a veniturilor/profitului, de la cifra de afaceri netă — 493.644.646 lei, profit net — 85.732.079 lei în 2011, la cifra de afaceri netă 666.912.331 lei și profitul net-118.135.449 lei în 2012”, se arată în documentul citat.

Pentru sprijinul acordat, Moisescu a fost „recompensat” de Semenescu, astfel că în cursul lui 2011, firme din grupul francez au încheiat cu societatea controlată de cel dintâi trei contracte de consultanță.

Plățile au fost realizate către firma controlată de Moisescu imediat după semnarea contractului, ele fiind autorizate de Bruno Daniel Paul Roche, în calitate de director general al SC Apa Nova București SA, respectiv administrator unic al SC Veolia Apă Servicii SRL, fiind realizate dintr-un cont bancar aflat la dispoziția exclusivă a decidenților.

DailyBusiness
România, foarte aproape de Schengen. Predoiu: „Va fi o decizie politică!”
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Peștera din România, puțin cunoscută, în care se țin concerte de muzică clasică. Aici are loc un fenomen foarte rar
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis auto categoria B. Cine e obligat să facă iar ore la școala de șoferi
Playtech.ro
Doamne cât de frumoasă era Adriana Iliescu în tinerețe. Cea mai bătrână mamă din România era superbă
DailyBusiness
De la 1 octombrie, ratele cresc iar! Românii vor scoate din nou bani de la saltea
Adevarul
Cât a ajuns să coste un apartament în cea mai mare comună a țării. Cu același preț s-ar putea lua mai multe locuințe în Spania sau Anglia
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Plata pensiilor pe luna octombrie. Pensionarii care vor primi mai mulți bani
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă
Cancan.ro
Scandal pe bunurile soției lui Gabriel Vasiliu de la Puterea Dragostei. Ce pretenții au rudele Anei Maria, la o săptămână după înmormântare
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A murit cea mai mare ACTRIȚĂ! Marea doamnă s-a stins chiar azi. Românii, în doliu
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
BEC clarifică: Klaus Iohannis nu poate candida ca independent pe listele PNL
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare COMPLETĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Studenţii cresc cu 20% cererea pe piaţa închirierilor de locuinţe şi trag în sus chiriile apartamentelor vechi