Sorin Ovidiu Vîntu a încheiat cu partajul. Câți bani are de primit de la fosta soție

Sorin Ovidiu Vîntu a terminat partajul cu fosta nevastă, Angelica Chioariu, la mai bine de două decenii de la divorțul de aceasta. Căsătoria lor a durat din octombrie 1987 până în aprilie 2002, perioadă în care afaceristul a produs milioane de euro.
Filip Stan
26 ian. 2024, 14:24
Sorin Ovidiu Vîntu a încheiat cu partajul. Câți bani are de primit de la fosta soție
Sorin Ovidiu Vîntu a încheiat cu partajul. Câți bani are de primit de la fosta soție

Sorin Ovidiu Vîntu a terminat partajul cu fosta soție. Procesul de partaj a început în anul 2020, la solicitarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași. Instituția încearcă să recupereze un prejudiciu de 26 milioane lei, în dosarul devalizării Fondului Național de Investiții (FNI).

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu, mai dur ca niciodată: „Statul e un măgar, procurorii imbecili, Boloș e vai mama lui și Ciolacu un amator entuziast”. Ce sfaturi de viață dă afaceristul tinerei generații

Sorin Ovidiu Vîntu a încheiat cu partajul

Printre imobilele sechestrate de procurori se numără și un apartament situat în Iași, însă acesta nu a putut fi valorificat de ANAF pentru că apărea în co-proprietate cu Angelica Chioariu. Pentru a rezolva problema, instituția a deschis o acțiune solicitând partajul bunurilor. Apartamentul supus partajului are două camere, 62 mp, se află la parterul unui bloc situat într-o zonă centrală din Iași și dispune de o cotă de teren aferentă în suprafață de 29,68 mp. Apartamentul a fost evaluat la 383 de mii lei, adică circa 77 de mii de euro.

ANAF i-a chemat pe proprietari în instanţă încă din 2020 pentru a se stabili partajul de bunuri, ca apoi statul să recupereze o parte din bani, însă fosta soție a afaceristului a declarat că ea a contribuit cu 80% din valoarea imobilului. A adus şi un martor care a susținut că banii proveneau de la socrul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Știu că tatăl pârâtei a avut niște terenuri în zona Pașcaniului, pe care le-a vândut, iar banii obținuți i-a înmânat pârâtei cu scopul de a cumpăra acest apartament”, a spus martorul.

Sorin Ovidiu Vîntu nu ar fi locuit niciodată în apartamentul din Iași, el fiind plecat la București. Dacă apartamentul i-ar fi atribuit lui Sorin Ovidiu Vîntu, așa cum solicită ANAF, acesta ar fi vândut la licitație la un preț mult mai mic decât valorează. Acest lucru ar însemna că afaceristul nu i-ar mai putea plăti sulta stabilită de instanță fostei partenere.

Aceasta este doar una dintre datoriile pe care pârâtul Vîntu Sorin Ovidiu le are în temeiul unor hotărâri pronunțate de instanțele penale. Astfel, mass-media a arătat și că, prin hotărârile pronunțate în dosarul cunoscut în spațiul public ca „Dosarul Petromservice”, persoanele condamnate în respectiva cauză, printre care și intimatul-pârât Vîntu Sorin Ovidiu, au fost obligate să plătească pe latura civilă a cauzei suma de 36 milioane de euro. Cu alte cuvinte, în cazul în care s-ar dispune atribuirea apartamentului către Vîntu Sorin Ovidiu, apelanta-reclamantă ar fi într-adevăr în măsură să execute silit întregul apartament, însă obligația de plată a unei sulte către subsemnata ar fi de fapt una doar teoretică, hotărârea instanței având aceeași valoare pentru intimată ca foile de hârtie pe care ar fi redactată”, a declarat avocatul fostei soţii.

Tribunalul Iași a decis ca apartamentul să rămână la fosta soție a lui Sorin Ovidiu Vîntu, urmând ca aceasta să-i plătească fostului soț o sultă de 191.525,5 lei (38.000 de euro). Suma reprezintă 50% din valoarea actuală a apartamentului, în termen de 6 luni. Decizia a fost luată la începutul anului 2024 și este definitivă.

Divorțul dintre foștii soți Vîntu a început în 2001, în plin scandal legat de frauda FNI. La vremea respectivă, presa scria că fosta soție a cerut jumătate din averea mogulului, estimată în acel moment la aproximativ 60 de milioane de dolari. Ea a depus în instanță o listă cu bunurile soțului ei: 136 de case și apartamente, precum și acțiuni la 25 de societăți comerciale.

În cele din urmă, Angelica Chioariu a ajuns la o înțelegere cu Sorin Ovidiu Vîntu, fiind de acord să primească o casă și o pensie alimentară de 2.000 de dolari. Vîntu a fost căsătorit de două ori și are doi copii. După divorțul de Angelica Chioariu, el a mai avut o relație cu Grațiela Giolu, fostă componentă a trupei Amadeus.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu face un anunț înfricoșător: ”Ne mai despart puține luni de un război mondial” VIDEO

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'