Sorina Pintea: Nu putem da vina pe bacterie că a ucis pacienţii la Institutul Marius Nasta

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că pacienţii care au murit în ultima vreme la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" aveau comorbidităţi şi că nu doar bacteriile sunt responsabile de decesul acestora, menţionând că a fost de acord cu închiderea blocului operator de la această instituţie sanitară.
Iulian Tudor
21 feb. 2019, 15:49
Sorina Pintea: Nu putem da vina pe bacterie că a ucis pacienţii la Institutul Marius Nasta

„Există infecţii asociate nu numai în România, cred că şi în Israel şi în toată lumea aceasta. (…) Aceşti pacienţi care au decedat la „Marius Nasta” erau pacienţi cu multiple comorbidităţi, cu prognostic rezervat încă de la internare în Marius Nasta. Să nu uităm că în acel spital vin foarte multe cazuri grave din ţară, în faze terminale, deci nu putem da vina pe bacterie că a ucis pacienţii, nici vorbă; erau pacienţi taraţi, cu prognostic rezervat din start”, a spus Sorina Pintea, în conferinţa de presă susţinută alături de preşedintele European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNR), prof. dr. Dafin Mureşanu.

Aceasta a mai spus că a fost de acord cu închiderea blocului operator de la Institutul „Marius Nasta”.

„Am fost informată şi am fost de acord cu închiderea blocului operator şi mi se pare absolut normal să luăm aceste decizii atunci când situaţia o cere, la fel cum am închis până acum şase sau şapte clinici estetice. Până la urmă trebuie să facem odată ordine în sistem şi să facem ceea ce trebuie; avem reguli, să le aplicăm”, a subliniat Sorina Pintea.

Peste 200 de medici neurologi şi speakeri dezbat, joi şi vineri, la Cluj, aspecte care ţin de tratarea bolilor neurologice, în special a accidentului vascular cerebral, iar printre participanţi se numără şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

„Un nou eveniment de top, pentru neurologia românească, Şcoala Doctorală de Neuroştiinţe va reuni la Cluj Napoca, în perioada 21-22 februarie 2019, elite ale neurologiei mondiale într-o amplă dezbatere tematică, menită să aducă în prim plan cele mai recente rezultate obţinute în domeniul cercetării ştiinţifice medicale din domeniul neurologiei. Cu această ocazie, se va pune un accent deosebit pe „Acţiunea prioritară pentru tratamentul intervenţional al AVC”, program al Ministerului Sănătăţii. (…) În cadrul evenimentului de la Cluj Napoca vor fi prezenţi peste 200 de medici neurologi şi speakeri de top din ţări precum SUA, Austria, Germania, Israel, Elveţia, Ungaria, Italia şi România. Această amplă manifestare va include şi o sesiune specială, joi, 21 februarie, ora 15, Sala Multimedia Auditorium a UMF Iuliu Haţieganu din str. Victor Babeş, Nr 8 din Cluj Napoca, la care va participa Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, preşedintele WSO, prof.dr. Michael Brainin, preşedintele SSNN şi al European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNR), prof.dr. Dafin Mureşanu”, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de organizatorii evenimentului.

Spynews
Cine sunt tinerele ucise cu sânge rece pe litoral, de cel supranumit Șacalul. Denisa avea 28 de ani, iar Delia 34. Ambele femei fuseseră date dispărute / FOTO
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
De ce e bine să adaugi sare în cafea. Trucul pe care din ce în ce mai multe persoane îl pun în aplicare
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
Playtech.ro
Detalii șocante despre moartea stewardesei românce găsită moartă în Japonia. Ce au aflat anchetatorii
DailyBusiness
Cât trebuie să muncești ca să ai o pensie decentă? Salariile mari din România se luptă cu pensiile mediocre
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Despărțire surprinzătoare în showbiz! Au pus punct relației după șase ani, deși aveau planuri de căsătorie
Spynews
Ce răspuns a dat Cristina de la Insula Iubirii la întrebarea: "De ce mai ai poze cu Andrei pe Instagram?" Care e, în prezent, relația foștilor concurenți / VIDEO
Evz.ro
Serghei Mizil a fost spectator. Lecția pe care i-a dat-o o brunetă. Video
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
Mormântul Denisei Răducu a ARS ca o torță!!! Imagini șocante de la cimitirul din Ștefănești, părinții ei sunt devastați
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Adio, maestre! A murit cel mai iubit ACTOR al românilor. A fost idolul a generații întregi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Audiență record pentru Digi FM și PRO FM în 2024
MediaFlux
NOUL PRAG de IMPOZITARE a PENSIILOR! SIMONA BUCURA OPRESCU a anunțat EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...