Sorina Pintea se va întâlni în această săptămână cu supravieţuitorii din Colectiv

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se va întâlni în cursul acestei săptămâni cu supravieţuitorii din Colectiv care i-au trimis, marţi, o scrisoare deschisă prin care i-au cerut înfiinţarea unui mecanism naţional de intervenţie de urgenţă în cazul unor accidente cu victime mari arşi. Totodată, Ministerul Sănătăţii (MS) a decis încheierea unor protocoale cu centrele de mari de arşi din Europa, pentru a evita în viitor problemele birocratice, săptămâna viitoare urmând a avea loc primele discuţii cu Spitalul Militar din Belgia.
Iulian Tudor
06 nov. 2018, 17:32
Sorina Pintea se va întâlni în această săptămână cu supravieţuitorii din Colectiv

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a decis, marţi, încheierea unor protocoale cu centrele de mari de arşi din Europa, pentru a evita în viitor problemele birocratice în cazul transferurilor pacienţilor cu arsuri grave în străinătate.

„În acest sens, a fost contactată conducerea Spitalului Militar din Belgia, urmând ca săptămâna viitoare să se desfăşoare primele discuţii premergătoare semnării unui protocol care să permită transferul pacienţilor cu arsuri grave din România în regim de urgenţă, urmând ca problemele birocratice să fie rezolvate după transfer. Ministrul Sănătăţii intenţionează să încheie astfel de acorduri cu mai multe unităţi sanitare din Europa care au capacitate de îngrijire şi tratament a marilor arşi”, a anunţat MS, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, în urma unor întâlniri ale experţilor europeni în România, există în execuţie o procedură europeană care va fi aplicată tuturor ţărilor membre în cazul în care se confruntă cu lipsa posibilităţilor de tratare a marilor arşi.

Oficialii Ministerului Sănătăţii afirmă că România dispune de fondurile necesare tratamentelor în străinătate pentru mari arşi şi toate plăţile către furnizorii străini de servicii medicale sunt onorate în termenul legal.

„Ministrul trebuie să se implice ori de câte ori situaţia o cere, iar săptămâna trecută a fost un caz special care a impus intervenţia mea pentru a nu pierde timp preţios pentru pacient cu formalităţile necesare transferului”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, citată în comunicatul de presă.

Totodată, MS a anunţat că Sorina Pintea se va întâlni în cursul acestei săptămâni cu reprezentanţii semnatarilor scrisorii deschise transmisă de grupul de supravieţuitori ai tragediei de la Colectiv pentru a discuta propunerile lor referitoare la capacitatea de îngrijire şi tratament a marilor arşi.

„Este important să ne creăm propriul sistem de tratament al marilor arşi şi voi continua demersurile necesare pentru acest lucru”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Mai mulţi supravieţuitori ai tragediei din clubul Colectiv, incendiu în urma căruia 65 de persoane au murit şi alte câteva sute au fost rănite, au transmis marţi o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă şi ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, prin care cer înfiinţarea unui mecanism naţional de intervenţie de urgenţă în cazul unor accidente cu victime mari arşi.

Ei propun ca acest mecanism să funcţioneze până la construirea unor centre de mari arşi, pe care România nu le are încă, arătând că tocmai lipsa lor pune în pericol viaţa unui mare ars tratat cu improvizaţii.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...