Sorina Plăcintă demisionează din PDL şi se înscrie în PNL

Senatorul Sorina Plăcintă, fost ministru al Tineretului şi Sportului, a demisionat din rândurile democrat-liberalilor şi se afiliază grupului parlamentar al PNL, informează România TV. Plăcintă a făcut anunţul, miercuri, printr-o scurtă declaraţie în plenul Senatului în care şi-a anunţat noua afiliere politică.
Romania TV
13 iun. 2012, 07:25
Sorina Plăcintă demisionează din PDL şi se înscrie în PNL

„Vă anunţ că începând de astăzi încetez activitatea în grupul PDL şi voi activa în grupul PNL”, a anunţat Sorina Plăcintă, la începutul şedinţei de plen.

Demisia Sorinei Plăcintă din PDL vine după episodul de la dezbaterea moţiunii de cenzură care a dus la căderea guvernului Ungureanu, când a anunţat că va vota moţiunea.

Senatoarea a fost atunci suprinsă plângând în timpul unei discuţii cu Elena Udrea. Ulterior, Plăcintă nu şi-a mai exercitat votul.

„Intraţi în vieţile oamenilor! Am plâns în plen pentru că mă doare burta, că nu vă mai săturaţi să umblaţi după familia mea. În secolul XXI nu mă poate ameninţa nimeni, aţi încercat dvs (n.r presa.) şi aţi făcut-o suficient cu fiul meu. Da, votez moţiunea de cenzură”, au fost explicaţiile senatoarei.

Elena Udrea a fost întrebată de ziarişti, înainte de episodul din plen, dacă Plăcintă va trece la PNL, aceasta spunând că nu crede că senatoarea a abandonat „principiile de ieri până astăzi”. „Ea face parte din echipa de campanie de la Bucureşti şi şi-a afirmat explicit punctul de vedere legat de plecările din partid pe care le-a condamnat ferm şi a vorbit foarte mult despre principiile organizaţiei. Deci, nu cred că doamna Plăcintă a abandonat principiile de ieri până astăzi”, a spus Elena Udrea, după ce a fost întrebată despre zvonul că Sorina Plăcintă ar pleca din partid.

Imediat după ce a dat declaraţii, Elena Udrea a intrat în sala de plen şi a mers direct la banca în care se afla Sorina Plăcintă. Udrea s-a aşezat lângă Plăcintă, iar în timpul discuţiei senatoarea a început să plângă, spunând de mai multe ori: „Nu mai pot”.

După aproximativ zece minute de discuţii cu Udrea, timp în care Plăcintă a plâns, la cele două a venit Radu F.Alexandru. Acesta a condus-o pe Sorina Plăcintă până la ieşirea din sală, iar Udrea a rămas în plen şi a mers să discute cu alţi parlamentari.

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a susţinut şi el că senatorul Sorina Plăcintă a părăsit plenul Parlamentului la dezbaterea moţiunii de cenzură pentru că a avut „o criză de stomac teribilă”. „A avut o criză de stomac teribilă. Asta este tot ce mi-a spus. Am dus-o jos, să meargă la un doctor”, a precizat el.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!