Autostrada Beartooth, SUA
Traversează Munţii Beartooth, prima şosea pe aici fiind construită în anul 1881.
Salar de Uyuni – Bolivia
Este cel mai plat loc de pe Terra, iar şoferii conduc practic pe o oglindă de sare. Are o arie de peste 10.000 km pătraţi, iar diferenţa de nivel pe această întindere nu este mai mare de un metru. Această câmpie de sare este situată la o altitudine de 3.656 de metri, în podişul Altiplano, şi s-a format după ce un lac enorm, Minchin, s-a evaporat treptat în ultimii 20.000 de ani.
Drumul Oceanului Atlantic – Norvegia
Întreaga construcţie a durat 12 ani, iar în 2005 a primit premiul „Realizarea inginerească a secolului”.
Transfăgărăşanul – România
Cei de la askmen.com spun despre această rută că este un fel de Mecca pentru pasionaţii de şofat şi se amintesc şi locurile pline de istorie pe care le străbate şoseaua, nefiind uitat numele lui Dracula.
Coasta Amalfitană – Italia
Se află la sud de Napoli şi de multe ori în timpul sezonului estival pe aici circulă doar autobuzele şi motocicletele şi scuterele, circulaţia celorlalte vehicule fiind interzisă. Dacă mergeţi cu autobuzul de la Napoli spre Sorrento este indicat să vă alegeţi loc pe partea dreaptă, pentru a vă bucura de o privelişte de vis.
Autostrada Manali-Leh, India
Drumul traversează unele dintre cele mai înalte trecători montane din lume, din Hymalaya, oscilând între altitudinile de 2.000 si 3.000 de metri. Autostrada are o lungime de 475 km.
San Juan Skyway – Colorado, SUA
Drumul Mătăsii, în Asia Centrală – Uzbekistan, Tadjikistan, Turkmenistan
Aleea Baobabilor – Madagascar
Mărgineşte drumul dintre Morondava şi Belon’i Tsiribihina, în regiunea Menabe, din vestul Madagascarului. Arborii au înălţimi în jur de 30 de metri, sunt vechi de 800 de ani şi sunt rămăşiţe ale denselor păduri tropicale ce împânzeau o dată Madagascarul.
Şoseaua Panamericană, din Alaska în Argentina
Este cea mai lungă cale rutieră, iar întinderea de la nord la sud este de 25.750 km. Practic, drumul leagă Alaska de Ţara de Foc.