Drumul Morţii (Bolivia)
Şoseaua Yungas, cunoscută, de asemenea, sub numele de „Drumul Morţii”, este un drum de câţiva kilometri care face legătura între La Paz şi Coroico (capitala Boliviei, pentru regiunea Amazonului), în regiunea Yungas din Bolivia. Şoseaua este cunoscută pentru pericolul extrem pe care îl prezintă. În 1995, Banca de Dezvoltare Inter-Americană l-a numit „cel mai periculos drum din lume”. O estimare arată că 200-300 de turiști au fost uciși anual pe această bucată de drum. Drumul include cruci care marchează multe dintre locurile în care vehiculele au căzut, potrivit Oddee.com.
Tunelul rutier Guoliang (China)
Tunelul rutier în munții Taihang a fost construit de localnici. A fost nevoie de cinci ani pentru a termina tunelul de 1.200 metri lungime, care are aproximativ 5 metri înălţime şi 4 metri lăţime. Unii dintre săteni au murit în accidente în timpul construcției, ceilalți au continuat. La 1 mai 1977, tunelul a fost deschis traficului. Acesta este situat în Munții Taihang, în provincia Hunan din China.
Ruta 5: Drumul de la Arica la Iquique (Chile)
Drumul de la Arica la Iquique este renumit pentru pericolele sale. Şoferii trec prin văi foarte adânci și vântoase. Peisajul monocrom și izolat este cunoscut pentru că poate să producă şi halucinaţii.
Drumul siberian spre Iakutk (Rusia)
Autostrada de noroi este un drum de 1235 de kilometri, care leagă Moscova de oraşul siberian Iakutk. Autostrada Lena (este paralelă cu râul Lena) mai este numita şi „Autostrada Iadului”.
Drumul este neasfaltat şi nici macar pietruit şi este singura autostradă de noroi din lume.
Iakutk este considerat cel mai rece oraş de pe pământ, cu temperaturi de până la – 40 de grade Celsius. Drumul este considerat excelent pe aproape întreaga durată a anului, mai ales că pământul este atât de îngheţat. Vara apar însă problemele: cum plouă, cum autostrada devine un uriaş bazin de noroi, care înghite maşini de toate dimensiunile.
În august 2006, nici mai mult nici mai puţin de 600 de maşini au rămas prinse în acelaşi timp în noroiul de pe autostradă. În afară de pericolul de a rămâne înţepenit cu zilele, autostrada mai este cunoscută şi pentru faptul că maşinile blocate sunt adesea prădate de hoţi.
Autostrada Sichuan-Tibet (China)
În China, numărul deceselor cauzate de accidente rutiere aproape s-a dublat în ultimii 20 de ani. Autostrada Sichuan-Tibet, un drum construit la mare altitudine între Chengdu și Tibet, unde alunecările de teren şi avalanşele de pietre sunt frecvente, este, fără îndoială, o mare parte a problemei.
Autostrada Sichuan-Tibet, lungă de 2,412 km, pornește de la Chengdu din Sichuan și se termină la Lhasa, în Tibet. Drumul traversează 14 munţi înalţi, cu media de altitudine de 4.000-5.000 de metri, şi se întinde peste zeci de râuri celebre (râurile Dadu, Jinsha, Lantsang, Nujiang), traversează păduri sălbatice și are numeroase secțiuni periculoase.
Autostrada James Dalton (Alaska)
Autostrada James Dalton este un drum pietruit 670 de km. Autostrada trece direct prin tundra îngheţată, până în cel mai nordic punct din Alaska. Majoritatea celor care se aventurează pe acest drum sunt şoferi de camioane şi TIR-uri, care transportă provizii în zonă. Drumul nu este recomandat celor cu maşini neechipate corespunzător, iar companiile americane de închiriat maşini nici nu le permit clienţilor să circule pe acea autostradă.
Dumul între Patiopoulo-Perdikaki (Grecia)
Acesta este un drum îngust care se întinde de la Patiopoulo la Perdikaki în Grecia. Acest drum are urcări abrupte şi este periculos din cauza gropilor uriașe și vizibilităţii reduse pentru vehiculele care călătoresc pe el. Este un drum îngust, cu o prăpastie pe fiecare parte a pantei sale, fără parapeţi sau alt sistem de prevenire a accidentelor. Mulți oameni mor pe acest drum în fiecare an. Drumul este utilizat de către pietoni, animale, camioane, autobuze și autoturisme. Este un drum foarte periculos, care are pietriș în cele mai multe locuri și nu are linii pentru delimitarea marginilor. Este deosebit de periculos pe timp de noapte, când se întâmplă cele mai multe dintre accidente.
Trollstigen (Norvegia)
Şoseaua leagă municipalităţile Rauma şi Norddal şi este o atracţie turistică populară, datorită faptului că este abruptă, având o înclinare medie de 9%. Vehiculele cu o lungime totală mai mare de 12,4 metri au interzis să circule pe acest drum. În partea de sus a şoselei există o parcare mare, unde turiştii îşi pot lăsa maşinile, pentru a merge preţ de 10 minute pe o terasă de unde pot admira priveliştea superbă, care include şi cascada Stigfossen, a cărei înălţime este de 320 de metri.
Drumul A682 (Anglia)
Drumul A682 este cel mai rău drum în Anglia. Este un drum foarte îngust, cu o singură bandă pe sens, cu vizibilitate redusă, pe care au murit 100 de oameni în ultimii 10 ani. Drumul este frecventat de motociclişti. Expertii spun că are o medie de 0,5 decese la 10 de kilometri, anual.
Pasul Stelvio (Italia)
Se află în partea de est a Alpilor, la altitudinea de 2.758 m, şi este a doua cea mai înaltă şosea din Europa, după Colle dell’Iseran (2.770 m). Acest drum în zig-zag se întinde pe 2,7 km, însă este extrem de periculos pentru şoferi. Sunt nu mai puţin de 60 de curbe, iar 48 dintre ele sunt extrem de periculoase, la 180 de grade.