„Soţia de o lună”. Dezvăluiri cutremurătoare despre obiceiurile sexuale din India

Căsătoriile pe termen scurt din India ascund o realitate cruntă, unde minorele sunt vândute ca sclave sexuale arabilor bogaţi. 
Alina Costache
16 apr. 2013, 11:24

O tânără în vârstă de 17 ani a expus amploarea turismului sexual islamic în India, de unde bărbaţi musulmani din Orientul Mijlociu şi Africa vin să îşi cumpere „soţii de o lună” pentru a întreţine relaţii sexuale, relatează The Daily Telegraph, citat de Agerpres.

Potrivit militanţilor pentru drepturile femeilor musulmane, deşi „căsătoriile contractuale” pe termen scurt sunt ilegale în India şi interzise de Islam, ele sunt în creştere în Hyderabad, un oraş din sudul Indiei, unde străini bogaţi, agenţii locale şi Qazis – clerici musulmani numiţi de guvern – exploatează sărăcia existentă în rândul familiilor musulmane ale oraşului.

Citeşte şi Povestea tinerei de 21 de ani, CĂSĂTORITĂ cu CINCI fraţi: Mă culc cu ei pe rând FOTO

Victima, Nausheen Tobassum, a relevat amploarea fenomenului, atunci când a fugit de acasă luna trecută, după ce părinţii ei au presat-o să întreţină relaţii sexuale cu un cetăţean sudanez, cu care fusese căsătorită forţat. Sudanezul plătise o sumă echivalentă cu 1.200 de lire pentru ca fata să-i fie „soţie” timp de patru săptămâni.

Tânăra a povestit poliţiei că a fost dusă de către mătuşa ei la un hotel, unde ea şi alte trei adolescente au fost prezentate unui director sudanez dintr-o companie petrolieră. Mirele, Osama Ibrahim Mohammed (44 de ani), căsătorit şi cu doi copii în Khartoum, a ajuns mai târziu la fată acasă, unde un Qazi a efectuat o ceremonie de nuntă. Certificatul de nuntă era însoţit de Talaknama, un document care stabileşte termenii divorţului, la sfârşitul celor patru săptămâni.

Citeşte şi Cum a devenit PROSTITUŢIA singura afacere profitabilă în Egipt, după Revoluţie

Fata a refuzat însă să întreţină relaţii sexuale cu mirele, deşi fusese ameninţată de părinţi, şi a fugit de acasă, fiind salvată de către o patrulă de poliţie. Poliţia l-a arestat pe mire, pe mătuşa victimei şi pe Qazi, şi a emis un mandat de arestare pe numele părinţilor.

Nausheen este minoră, potrivit legislaţiei indiene şi nu se poate căsători până când nu împlineşte 18 ani.

Potrivit lui Vijay Kumar, inspectorul care se ocupă de caz, în oraş au loc zeci de căsătorii ilegale pe termen scurt. Vizitatorii – a adăugat el – doresc să se căsătorească deoarece cred că prostituţia este interzisă în Islam.

Shiraz Amina Khan, de la Societatea pentru bunăstarea femeilor şi copiilor din Hyderabad, susţine că în fiecare lună în oraş au loc până la 15 căsătorii contractuale şi că numărul acestora este în creştere. „Aproximativ 30-40% dintre familiile sărace acceptă căsătoriile contractuale pentru a-şi uşura sărăcia”, a explicat ea. 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'