Corneliu Vadim Tudor a încetat din viaţă la vârsta de 65 de ani. Tribunul a murit, luni seară, la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei, după ce în cursul zilei a fost adus în unitatea medicală din cauza unor probleme cardiace. Moartea fulgerătoare a lui Corneliu Vadim Tudor a luat prin surprindere pe toată lumea. Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor a fost depus, marti, la Biserica Sfantul Gheorghe Nou din Capitala, in prezenta familiei si a apropiatilor.
Văduva Tribunului a mărturisit că politicialul avea tratament de 17 ani. „Făcea patru injecţii pe zi, a spus Becali că lua medicamente chinezeşti, le lua concomitent cu insulina, eu îi făceam insulina, eu sunt asistentă medicală, dar n-am mai profesat, ca să-l ajut pe el”, a mai spus Doina Tudor.
Corneliu Vadim Tudor era măcinat de problemele financiare înainte să moară. Înglodat în datorii, Tribunul era disperat să facă rost de bani. Şi-a vândut maşina, căuta cumpărător pentru revista România Mare şi era dispus să se despartă de singura sa avere: obiecte şi cărţi de valoare inestimabilă. Acum, după moartea lui, văduva Tribunului face un apel disperat.
„Noi altă sursă de venit n-avem, el a murit sărac, n-a avut nimic, n-am pus nimic deoparte, tot ce a avut a dat la săraci, a dat pentru câini şi preferă să trăiască de azi pe mâine, numai să aibă alţii, să ajute oamenii, să scoată revista România Mare. Nu ştiu cum ne vom descurca, avem multe pe cap, avem un aşezământ de căţei, îl ţinea singur, nu îl ajuta nimeni, am acasă 30 de căţei, avem foarte multe cheltuieli, ele două sunt la facultate, nu am vorbit cu domnul Gigi Becali. Rugămintea mea ar fi fost dacă poate să le angajeze pe cele două fete undeva, Lidia a terminat masterul la jurnalism, cealaltă mică este la jurnalism în anul 3 şi a făcut un curs de make-up. Atâta doream, dacă poate cineva să le angajeze undeva”, a spus Doina Vadim Tudor.
În ultima sa declaraţie de avere, din 21 septembrie 2014, Corneliu Vadim Tudor preciza că nu are niciun cont. Nu avea nici case, nici terenuri, iar la capitolul autoturisme, a precizat că deţine o Dacia Logan din 2007. Vadim a menţionat, însă, adevărata sa comoară: colecţia de autografe celebre şi de obiecte care au aparţinut unor personalităţi istorice. Considera că obiectele au o valoare inestimabilă.
Chinuit de lipsa banilor, Corneliu Vadim Tudor era dispus să se despartă de câteva piese importante din colecţia sa. În urmă cu şase luni, el i-a cerut ajutor jurnalistului Ovidiu Ioaniţoaia. I-a făcut acestuia o ofertă: să-i vândă o carte cu omagii adresate lui Nicolae Ceauşescu pentru suma de 20.000 de euro. Ioaniţoaia l-a refuzat, deşi Vadim era convins că volumul valorează o avere.
Ca să facă rost de bani, Vadim a vândut o maşină de lux şi era gata să vândă şi revista România Mare pentru 700.000 de euro.
Vadim Tudor estima că obiectele din colecţia sa personală valorează nu mai puţin de 20 de milioane de euro.
Soţia lui Corneliu Vadim Tudor a cerut ca sicriul cu trupul neînsufleţit al răposatului ei soţ să fie depus la Senat, însă Biroul permanent al Senatului a respins solicitarea.
„Sunt supărată pe ce s-a întâmplat ieri, nu e proprietatea lui Tăriceanu, iar soţul meu a lucrat 16 ani, a umblat în toată lumea, s-a întâlnit cu regi, şefi de stat. El are 2-3.000 de fotografii din deplasări şi i s-a refuzat dreptul să stea 2 ore în instituţia pe care a iubit-o foarte mult. A fost un mare patriot, ca om a greşit şi el, că avea o gură mai mare, dar ca politician nu cred că are cineva ce să-i reproşeze. Nu avea nimeni dreptul să-i refuze locul acolo în Senat, nu deranja pe nimeni două ore… N-am primit nicio coroană de flori şi niciun răspuns oficial la cererea mea. Domnul Ilie Sârbu a spus că au refuzat, pe motiv de comportamentul lui… nu-mi aduc aminte să fi fost necivilizat în Parlament. Nu au ce să-i reproşeze pe această linie, pe linia cealaltă de om poate da, dar aşa nu aveau de ce”, a spus supărată văduva lui Vadim.
Înmormântarea va avea loc joi, la ora 12.00, la Cimitirul Ghencea Civil, acolo unde sunt îngropaţi şi părinţii săi.