Ea arată că monumentul ar urma să fie ridicat până la data de 13 aprilie, când regretatul regizor ar fi împlinit 83 de ani şi că detaliile privind monumentul vor fi comunicate în următoarea lună.
Sergiu Nicolaescu s-a stins din viaţă săptămâna trecută, pe 3 ianuarie, la 82 de ani, la Spitalul Elias din Capitală. Trupul său a fost depus la Cercul Militar Naţional, acolo unde, vineri şi sâmbătă, au putut veni pentru un ultim omagiu rudele, colegii şi toţi cei care au dorit să-şi ia rămas bun.
Conform propriilor dorinţe exprimate încă din timpul vieţii, trupul maestrului Sergiu Nicolaescu a fost incinerat la Crematoriul Vitan-Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, în prezenţa familiei şi a câtorva prieteni apropiaţi.
Urna cu cenuşa lui Sergiu Nicolaescu a fost ridicată de văduva acestuia miercuri, în jurul orei 13.00, de la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, unde trupul neînsufleţit al regizorului a fost incinerat sâmbătă.
Potrivit Iolandei Nicolaescu, sora regizorului, cenuşa lui Sergiu Nicolaescu va ajunge în trei locuri: o parte va fi împrăştiată în mare, o alta va fi depusă la Târgu Jiu, la cavoul familiei Nicolaescu, iar cea de-a treia parte va rămâne la Bucureşti.
Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.