SOŢIILE politicienilor. Cine sunt femeile din spatele greilor. Foste MODELE, apariţii discrete FOTO

Multe dintre soţiile politicienilor sau şefilor unor instituţii din România, pe care îi vedem zilnic la televizor, sunt aproape necunoscute în spaţiul public. Prezenţe discrete, ele preferă să stea departe de ochii presei sau se limitează la apariţii extrem de rare. Cu toate acestea, unele sunt femei de succes, altele au un cuvânt greu de spus în afaceri,  în timp ce altele se pot înscrie cu uşurinţă într-un top al celor mai frumoase soţii de politicieni.
Ionela Marcu
02 mai 2015, 08:02
SOŢIILE politicienilor. Cine sunt femeile din spatele greilor. Foste MODELE, apariţii discrete FOTO

Dacă aţi avut vreodată curiozitatea să aflaţi cum arată, cine sunt şi cu ce se ocupă soţiile unor politicieni ca Liviu Dragnea, Vasile Blaga sau Gabriel Oprea ori ale unor grei ai serviciilor, precum George Maior sau Florian Coldea, puteţi afla din următorul material. 

MIHAELA BĂNICIOIU, soţia ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu

Cu şase ani mai tânără decât ministrul Sănătăţii, Mihaela Prioteasa i-a devenit soţie lui Nicolae Bănicioiu în urmă cu patru ani. Cei doi s-au cunoscut când Mihaela era model şi defila pe podium. 

„Toate prietenele mele au fost foarte frumoase, dar Mihaela mi-a plăcut mult când am văzut că este şi foarte deşteaptă. În plus, are simţul umorului şi nu este fiţoasăˮ, mărturisea Nicolae Bănicioiu.

De profesie economist, Mihaela Banicioiu a avut, în trecut, o afacere în domeniul imobiliar şi şi-a deschis o firma de organizari evenimente, targuri si congrese. Potrivit ultimei declaratii de avere a soţului ei, veniturile acesteia provin din trei firme: PROXIMITY SRL, EXACT CERCETARE CONSULTANŢĂ SRL şi ABOUT TO FLY SRL, acestea însumând peste 77.000 de lei.

SORINA NEGOIŢĂ, soţia primarului Robert Negoiţă

Primarul Robert Negoiţă s-a căsătorit cu Sorina Docuz în 2013 şi au împreună un băieţel. Cei doi s-au cunoscut la o prezentare de modă. 

Diferenţa de vârstă dintre cei doi este de 19 ani. Când avea doar 17 ani, Sorina a câştigat titlul de „Miss Fashion TV” la Bucharest Fashion Week, iar la 16 ani, a fost aleasă Miss Buzău, fiind elevă a Liceului Teoretic „Alexandru Marghiloman” din oraşul natal.

Sorina Negoiţă este asistent manager la Ring Media Grup şi are un venit anual de peste 8.900 de lei. Robert Negoiţă a mai fost căsătorit şi are doi copii.

ANA MARIA MAIOR, soţia lui George Maior, fostul şef SRI

Ana Maria Maior este fiica scriitorului Augustin Buzura. 

Ana Maria Buzura s-a căsătorit cu George Maior, în 1999, naş de cununie fiindu-le Ioan Talpeş. Aceştia au doi copii: Lara si Cristian. 

În ciuda funcţiilor grele susţinute de soţul său, Ana Maria Maior a preferat să nu se expună public, stând departe de prim-planul vieţii politice şi sociale.

George Maior a povestit într-un interviu cum a cunoscut-o pe Ana Maria: „Poate dintr-o întamplare, în Clujul anilor ’90… Deja intrasem în diplomatie, dar vedeti, pentru un ardelean, migratia catre Bucuresti e dificila la început. Ma întorceam des în Cluj, unde aveam cercul de prieteni. Asa ne-am cunoscut si, mai tarziu, ne-am casatorit. Ea a venit la Bucuresti si am avut o evolutie tare frumoasa de atunci. Împreuna am fost la primul meu post diplomatic în Irlanda. Am stat patru ani acolo. Împreuna. Avem doi copii frumosi, inteligenti, spunem noi, si sunt multumit.” Despre ideea de a se căsători, Maior a spus că „a fost ceva natural si a venit de la sine. Nu a fost nicio decizie cantarita, pur si simplu a venit de la sine într-un ritm natural, firesc”.

Ana Maria şi George Maior sunt naşii de cununie ai lui Victor Ponta și Daciana Sârbu.

Potrivit ultimei declaraţii de avere a lui George Maior, soţia sa are venituri din chirii, dar si din dividende, in valoare de peste 40.000 de lei anual.

BOMBONICA DRAGNEA, soţia vicepremierului Liviu Dragnea

Un nume greu în politică, Liviu Dragnea s-a ferit să se afişeze public alături de soţia, Bombonica. Despre Bombonica s-a scris că a fost contabil la o fabrică de bere şi inspector la Direcţia Generală de asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Teleorman. Ea a părăsit însă acest post pentru a se ocupa de Hotelul Turris din Turnu Măgurele, unde devenise acţionar cu 98,6%. Din această postură, Bombonica a reuşit să capteze atenţia publică, după ce Parchetului General i-a deschis dosar pe baza unei sesizări a ANAF, care descoperise in 2012 ca SC Hotel Turris SA nu platise taxe si penalitati in valoare de 32 de milioane de lei, aproximativ 7,5 milioane de euro.

În timp ce Parchetul General ancheta cauza, Bombonica Dragnea a renunţat însă la calitatea de acționar la Hotel Turris SA, valoarea acțiunilor cesionate fiind de 85.850 de lei. Un an mai târziu, în 2014, sotia vicepremierului a scapat de dosar. Parchetul a decis ca nu exista probe privind vinovatia Bombonicai Dragnea.

Totuşi, Bombonica a rămas economist la Hotel Turris. Potrivit ultimei declaraţiii de avere al lui Dragnea, din ianuarie 2015, Bombonica Dragnea a încasat, în anul 2014, în calitate de economist la Hotelul Turris, un venit de peste 25 000 de lei.

Bombonica şi Liviu Dragnea au doi copii.

ELENA RAMONA CONSTANTIN, soţia lui Daniel Constantin

Ministrul Agriculturii a cunoscut-o pe soţia sa în liceu. „Ne-am împrietenit chiar de prin clasa a noua. Am venit în București împreună în 1997, și am început cursurile Facultății de Zootehnie. Bucureștiul ne-a atras chiar din primul an de facultate și am înteles, încă de pe atunci, că aici vom putea construi lucruri importante din punct de vedere profesional.

Ne-am căsătorit la sfărșitul celui de-al doilea an de facultate, iar cu șase luni înainte de examenul de licență, s-a născut fetița noastră, Patricia, care acum are 11 ani.

.

Am locuit cu soția mea în căminele studentești din Agronomie patru ani și jumătate din cei cinci de facultate. Îmi amintesc și acum cu emoție plecarea din cămin spre spital atunci când s-a născut Patricia. De altfel, primele trei luni din viață, Patricia le-a petrecut alături de noi în căminul studențesc. Sunt momente pe care nu le voi putea uita niciodată.
Nicholas, băiețelul nostru, a venit ceva mai târziu, dar la momentul potrivit, în 2006. Anul acesta face 6 ani. E minunat să ai doi copii, doar că acum nu prea avem timp mai mult să stăm împreună. Ramona este cea care are rolul cel mai important și încearcă să suplinească absența mea de acasă. E destul de greu, dar atunci când suntem împreună uit de toate problemele”, povesteşte Daniel Constantin.

Elena Ramona Constantin are o florărie în Corbeanca. Firma Event Trade Consulting SRL, unde este acţionar cu 90%, dar şi angajată, l-a avut salariat inclusiv pe actualul ministru al Agriculturii înainte de a fi cooptat în Guvern. Venitul anual al soţiei ministrului Agriculturii este de 30.000 de lei.

SANDA OPREA, soţia vicepremierului Gabriel Oprea

Sanda Oprea intră şi ea pe lista soţiilor de politicieni care nu au vrut să se facă remarcate în spaţiul public. 

 

Soţie de vicepremier, Sanda Oprea nu are un loc de muncă, deşi este economist de profesie. Veniturile sale provin însă din închirierea unor imobile, acestea ridicându-se la circa 220.000 de lei pe an. În trecut, când Gabriel Oprea era implicat în afaceri inclusiv ca acţionar, soţia sa i-a fost parteneră încă de la deschiderea primei firme. Sanda şi Gabriel Oprea au doi copii. 

DORINA COLDEA, soţia lui Florian Coldea, adjunctul SRI

Este ofiter SRI, profesor la Academia Naţională de Informaţii şi la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA). A absolvit Facultatea de Psihosociologie, Institutul National de Informatii, şi este doctor în psihologie , Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Babes-Bolyai.

Dorina şi Florian Coldea au un copil. Conform ultimei declaraţii de avere a adjunctului SRI, soţia sa a încasat venituri de la SRI – 82.362 de lei pe an, Academia Nationala de Informatii (activităţi didactice) – 10.120 lei şi SNSPA – 4.083 de lei.

MARIANA SÂRBU, soţia senatorului PSD Ilie Sârbu

Mama Dacianei Sârbu şi soacra lui Victor Ponta, Mariana Sârbu a preferat şi ea să stea departe de lumina reflectoarelor. Când soţul său a devenit una dintre vocile grele ale PSD la Bucureşti, Mariana Sârbu a decis să abandoneze cariera didactică la Timişoara şi să-şi urmeze, în 2001, soţul în Capitală.

În prezent, Mariana Sârbu este consilier pentru România a firmei germane Fangmeier GmbH şi are un venit anual de 9.600 euro.

LOREDANA TĂRICEANU, soţia şefului Senatului Călin Popescu Tăriceanu

Loredana Tariceanu este cea de-a cincea sotie a fostului premier. Mai tânără cu 26 de ani decat sotul sau, Loredana este absolventa de arte plastice si are un atelier de creatie vestimentara.

Desi a fost o prezenta discreta, l-a insotit totusi, anul trecut, pe Tăriceanu la evenimentul de lansare a candidaturii pentru prezidenţiale. „Sotiile oamenilor politici cred ca trebuie sa fie prezente discrete in viata publica si sa nu se amestece decat in problemele care tin de familie, nu in cele care tin de stat, partid...”, spunea Tariceanu.

În decembrie anul trecut, Loredana a născut un băieţel.  Al treilea băiat al lui Tăriceanu.

DANIELA UNGUREANU, soţia lui Mihai Răzvan Ungureanu

O prezenţă de asemenea discretă, Daniela Ungureanu este medic, specializat în Terapie Intensivă, şi lucrează la Spitalul Fundeni din Capitală.

„Ne-am intalnit la Iasi, ne cunosteam din liceu, am avut o foarte frumoasa poveste de dragoste in liceu. Ne-am regasit la Iasi, dupa ce eu venisem de la Oxford”, a povestit MRU, despre cea care i-a dăruit un copil.

Daniela Ungureanu a fost însă şi protagonista unui scandal, în timpul mandatului de premier al lui MRU. Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu conflictul de interese în care s-ar fi aflat fostul director SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, din cauza contractului soţiei acestuia cu firma austriacă OMV AG.

GIP menţiona că, potrivit declaraţiilor de avere ale lui Mihai Răzvan Ungureanu, în perioada în care a fost director al SIE, „principala sursă de venit a familiei sale a fost firma austriacă OMV AG”, întrucât Daniela Ungureanu, soţia actualului premier, a primit, în 2009 şi în 2010, în baza unui contract de „servicii de consultanţă medicală”, suma totală de 711.866 RON, adică 170.000 de euro, de la firma austriacă. 

Ungureanu a reacţionat la acea vreme, spunând că banii primiţi de soţia sa din partea companiei OMV, în perioada în care el conducea Serviciul Român de Informaţii (SIE), nu reprezintă un conflict de interese, conform definiţiilor prevăzute de legea în domeniu.

VIOLETT MARGARETA BLAGA, soţia lui Vasile Blaga

Nici Vasile Blaga nu a avut ieşiri publice prea dese, alături de soţie. De profesie inginer mecanic, Violett Margareta Blaga a fost şef al Directiei Juridice si de Control din MEC, post câştigat prin concurs, în 2005, când Vasile Blaga era ministru de Interne, dupa ce alti doi pretendenti au abandonat cursa. 

„Pentru ca sotul meu sta mai mult in Bucuresti, si cum pentru mine familia e celula de baza, a trebuit sa ma mut si eu, pentru a sta impreuna”, justifica Margareta Blaga inscrierea sa la concurs. Inainte sa se mute cu sotul in Bucuresti, a fost profesoara la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Oradea.

„Nu am studii juridice, sint inginera, dar am studii de management educational. Ca am luat acest concurs nu are nici o legatura cu faptul ca sotul meu este ministru, el nu a influentat in nici un fel. A fost un examen in conformitate cu legislatia”, spunea Margareta Blaga.

 

În prezent, Violett Margareta Blaga este vicepreşedinte la Fundatia Educatia Secolului XXI şi are un venit anual de 95.879 lei.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul bizar în care nicio busolă nu funcționează. I se mai spune și “al treilea pol magnetic al Pământului”
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Turist român, păcălit de polițiștii turci. A plătit o taxă inexistentă
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Gratis pentru mii de proprietari de casă din România. Primesc și teren. Faci contract cu Primăria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!