Berea e plină de vitamine din complexul B, are fermenți, enzime, antioxidanți și e folosită în mod frecvent de femei pentru îngrijirea pielii sau a părului. Berea ajută mult la hrănirea părului și la întărirea foliculilor de pări.
Conține o proteină benefică din malț și hamei care repară firele de păr în profunzime și oferă podoabei capilare vigoare. E recomandată mai ales femeilor care au probleme cu căderea părului.
Sunt o mulțime de șampoane și balsamuri pe piață cu beneficii uluitoare pentru păr. Însă berea conține și mai mulți nutrienți, calciu, proteine, fier, vitamina D, iar toate acestea ajută la hrănirea părului, el poate deveni mult mai rezistent.
Mulți spun că berea e foarte utilă și ca să scăpați de mătreață. Alcoolul din bere e cel care distruge bacteriile de la nivelul scapului.
Ar trebui să țineți cont de următorul lucru, însă: decarbonatați berea înainte să vă spălați părul. Atunci când e combinat cu apă, conținutul de dioxid de carbon din bere poate să creeze apă dură. Astfel, pentru a decarbonata berea, nu e nevoie decât să lăsați berea să se odihnească peste noapte într-un castron și că astfel este expusă la aer.
De asemenea, înainte să vă puneți bere pe păr, clătiți-vă părul. Și utilizați un șampon obișnuit ca să curățați scalpul. Ca să folosiți berea ca balsam, masați ușor berea pe scalp timp de un minut.
Dacă nu vreți să folosiți berea ca balsam, puteți să o folosiți ca mască ce păr, combinată cu diferite ingrediente, cum ar fi ouă, ulei de cocos și ulei de avocado. După ce amestecați berea cu ingredientul ales, aplicați amestecul pe păr și scalp și lăsați-l să acționeze între 30 de minute și o oră. Apoi, puteți să clătiți părul bine.
Citește și Dieta cu mămăligă. Slăbeşti garantat cu acest meniu pe cinci zile!