Insa spanacul este un aliment extrem de important in dezvoltarea sanatoasa a copiilor. El contine multe vitamine: A, B1, B2, B12, C, acid folic, aminoacizi, glucide si lipide. In plus, are o multitudine de saruri minerale: fosfor, magneziu, calciu, sulf, potasiu, zinc, cupru, mangan, iod si fier in cantitati considerabile.
Iata, deci, de ce nu trebuie sa ne dam batuti in fata refuzului sistematic al celor mici de a consuma spanac si sa venim cu retete interesante de spanac pentru copii.
Mai jos va propunem cel mai gustos mod de preparare a spanacului, credem noi, care a functionat in cazul copiilor nostri.
2 kg spanac,
2 legaturi mari de ceapa verde,
2 legaturi mari de usturoi verde,
1 lamaie,
jumatate pachet de unt,
ulei de masline,
sare,
2-3 linguri pasta de rosii de foarte buna calitate.
In primul rand, cand alegeti spanacul in piata, orientati-va catre cel cu frunzele mici, supranumit si „spanac baby”. Este cel mai fraged si are gustul cel mai bun. Curatati-l de codite, apoi spalati foarte bine frunzele, in mai multe ape. O data spalat si curatat, puneti o oala cu apa la fiert; cand apa clocoteste, opariti frunzele de spanac, atat cat sa se inmoaie, fara sa le tineti prea mult in apa clocotita; scoateti spanacul intr-o strecuratoare. Apa in care l-ati oparit n-o aruncati. Cand spanacul s-a scurs, incepeti sa-l tocati foarte marunt cu cutitul, pana obtineti aspectul de piure.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.