Spania este campioana Europei după 2-1 cu Anglia în finala Euro 2024. Al patrulea trofeu pentru iberici!

Spania a trecut de Anglia cu 2-1 în finala Euro 2024, duminică, 14 iulie, pe Stadionul Olimpic din Berlin, şi a devenit campioană continentală pentru a patra oară!
Filip Stan
14 iul. 2024, 23:58
Spania este campioana Europei după 2-1 cu Anglia în finala Euro 2024. Al patrulea trofeu pentru iberici!

Spania este noua campioana europeană! „Furia Roja” a câștigat Euro 2024 după 2-1 în finala cu Anglia. Nico Williams a deschis scorul, Cole Palmer a egalat pentru englezi,  iarMikel Oyarzabal a stabilit scorul final în finala de la Berlin!

Ştirea iniţială:

Spania – Anglia PRO TV LIVE VIDEO ONLINE STREAM în finala de la Euro 2024. Finala de duminică, de la ora 22:00, de pe Olympiastadion din Berlin, promite să fie una istorică, indiferent de rezultat: Spania caută să obțină al patrulea trofeu record la Campionatul European, în timp ce Anglia vizează primul său trofeu Euro, conform UEFA.

Spania – Anglia 2-1 LIVE TEXT

90+4′ – final de meci

88′ -Dani Olmo scoste de pe linia porţii mingea trimisă de Guehi

86′ –  GOL! A marcat Oyarzabal, din pasa lui Cucurella! SPANIA – ANGLIA 2-1!

73′ –  GOL! A marcat Palmer din pasa lui Bellingham! SPANIA – ANGLIA 1-1!

66′ – Lamine Yamal şutează bine pe poartă, dar Picford salvează incredibil

55′ – Lamine Yamal pasează pentru Morata în careu, dar mingea trimisă de acesta spre poartă e respinsă de englezi

53′ –  cartonaş galben pentru Stones

49′ –  Anglia e la pământ, iar Spania reatează desprinderea prin Dani Olmo

47′ –  GOL! A marcat N. Williams din pasa lui Lamine Yamal! SPANIA – ANGLIA 1-0!

46′ – a început repriza a doua, Spania a avut lovitura de start

45+2′ – final de primă repriză

45+1′ – Rice centrează din lovitură liberă, balonul este deviat și ajunge la Foden, care șutează din prima, dar mingea ajunge în brațele lui Unai Simon

31′ –  cartonaş galben pentru Dani Olmo

25′ –  cartonaş galben pentru Kane

17′ – şutul lui Rice este blocat

12′ – N. Williams pătrunde în careul englezilor prin partea stângă, șutează, dar este blocat foarte bine de Stones

5′ – N. Williams trimite din corner, de pe partea stângă, dar mingea iese în afara terenului

3′ – cele două echipe preferă să se tatoneze reciproc; fanii englezi domină tribunele

1′ – Anglia a avut lovitura de start

Ora 22:00 – a început finala Euro 2024

Ora 21:54 – trofeul a fost adus de Giorgio Chiellini, căpitanul cu care Italia a devenit campioană europeană în 2021

Ora 21:53 – cele două echipe ies pe teren pentru intonarea imnurilor naţionale, God Save the King, respectiv, La Marcha Real („Marşul regal”, unul dintre puţinele fără versuri).

Ora 21:30 – a început festivitatea de închidere a Euro 2024

Spania – Anglia, echipele de start

Spania: Unai Simon – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella – Rodri, Fabian Ruiz – Lamine Yamal, Dani Olmo, N. Williams – Morata.
Rezerve: Raya – J. Navas, Nacho, Vivian, Merino, Joselu, F. Torres, Remiro, Baena, Zubimendi, Oyarzabal, Fermin, Grimaldo.
Antrenor: Luis de la Fuente.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guehi – Saka, Mainoo, Rice, Shaw – Foden, Bellingham – Kane.
Rezerve: Ramsdale, Henderson – Alexander-Arnold, Trippier, Konsa, Dunk, Gallagher, Toney, Gordon, Watkins, Bowen, Eze, Gomez, Palmer, Wharton.
Antrenor: Gareth Southgate.

Arbitru: François Letexier (Franța). Arbitri asistenți: Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (Franța). Arbitru VAR: Jerome Brisard (Franța). Asistent VAR 1: Willy Delajod (Franța). Asistent VAR 2: Massimiliano Irrati (Italia). Arbitru de rezervă: Szymon Marciniak (Polonia)

Stadion: Olimpic (Berlin).

Spania – Anglia, drumul spre finală

Spania a ajuns în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 1 în Grupa B, în care a înregistrat următoarele rezultate: 3-0 cu Croaţia 3-0 (Morata 29, Fabian Ruiz 32, Carvajal 45+3), 1-0 cu Italia (Calafiori 55a) şi 1-0 cu Albania (Ferran 13); în optimile de finală a trecut de Georgia, scor 4-1 (Rodri 39, Fabian Ruiz 51, N. Williams 75, Olmo 83 / Le Normand 18a), în sferturile de finală a eliminat-o pe Germania, scor 2-1 după prelungiri (Dani Olmo 51, Merino / 119 Wirtz 89), iar în semifinale pe Franţa, scor 2-1 (Lamine Yamal 21, Dani Olmo 25 / Kolo Muani 9).

Citeşte şi: SPANIA – ANGLIA, finala de la Euro 2024. Supercomputerul a prezis deja câştigătoarea

Anglia s-a calificat în finala de la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 1 în Grupa C, în care a înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu Serbia (Bellingham 13), 1-1 cu Danemarca (Kane 18 / Hjumland 34) şi 0-0 cu Slovenia, apoi a trecut în optimile de finală de Slovacia, 2-1 după prelungiri (Bellingham 90+5, Kane 91 / Schrany 25), în sferturile de finală a eliminat-o pe Elveţia, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute (Saka 80 / Embolo 75), 5-3 după penalty-uri, iar în semifinale pe Olanda, 2-1 (Kane 18p, Watkins 90 / Xavi Simons 7).

Luis de la Fuente vs Gareth Southgate, duelul celor doi selecţioneri

„Știu că jucătorii mei pot da mult mai mult și pot fi și mai buni, și sunt destul de sigur că vom fi. Ideea noastră de fotbal se bazează pe încrederea în noi înșine. Vrem să jucăm la punctele noastre forte. Sunt sigur că finala va fi total diferită față de semifinală, împotriva unor adversari care vor cere ce e mai bun de la noi. Chiar dacă poate părea dificil, există loc de îmbunătățire”, a declarat Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei.

„Sunt extrem de mândru că am reușit să duc Anglia la prima finală majoră în străinătate. Acum vrem să câștigăm împotriva unei echipe a Spaniei care a fost cea mai bună din turneu, dar va fi greu. Ei fac presing foarte bine, așa că va trebui să fim excepționali cu mingea și extraordinari fără ea. Dar este o finală, te aștepți la asta”, a spus Gareth Southgate, selecționerul Angliei.

Spania – Anglia, palmares direct

Spania şi Anglia s-au întâlnit până acum de 27 de ori. Spania are 10 victorii, Anglia 14, iar trei dueluri s-au terminat la egalitate. Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în 2018, în Grupa 4 a Ligii A din Nations League, când fiecare dintre ele s-a impus pe teren propriu, Spania în tur cu 2-1 şi Anglia în retur cu 3-2.

Spania – de trei ori campioană  a Europei, Anglia- doar finalistă

Spania ocupă locul 8 în clasamentul FIFA şi are în palmares trei titluri continentale, cucerite în 1964, 2008 şi 2012 (din 1980 şi până acum ibericii au lipsit la o singură ediţie, cea din 1992).

Anglia este pe locul 4 în clasamentul FIFA şi a lipsit doar în 2008 de la ultimele zece turnee finale continentale, cea mai mare performanţă a britanicilor fiind finala pierdută în 2021, cu Italia, scor 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 2-3 după executarea loviturilor de departajare.

Spania – Anglia, echipe probabile

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guehi – Saka, Mainoo, Rice, Shaw – Bellingham, Foden – Kane.
Selecționer: Gareth Southgate (53 de ani).
Rezerve: Ramsdale, D. Henderson – Shaw, Alexander-Arnold, Trippier, Konsa, Dunk, J. Gomez – Gallagher, Palmer, Wharton – Toney, Gordon, Watkins, Bowen, Eze. Absenți: -.

Spania: Unai Simon – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella – Fabian Ruiz, Rodri – Lamine Yamal, Dani Olmo, N. Williams – Morata.
Selecționer: Luis de la Fuente (63 de ani).
Rezerve: Raya, Remiro – Nacho, Vivian, Grimaldo – Merino, Baena, Zubimendi, Oyarzabal, Joselu, Ferran Torres, Jesus Navas, Fermin Lopez. Absenți: Pedri, Ayoze Perez (accidentați)

Arbitru: François Letexier (Franța). Arbitri asistenți: Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (Franța). Arbitru VAR: Jerome Brisard (Franța). Asistent VAR 1: Willy Delajod (Franța). Asistent VAR 2: Massimiliano Irrati (Italia). Arbitru de rezervă: Szymon Marciniak (Polonia)

Stadion: Olimpic (Berlin).

Cine sunt jucătorii cheie în finala de la Euro 2024

Spania – Anglia se anunță a fi o confruntare fascinantă între două filosofii de joc distincte. Spania, fidelă stilului său tradițional, va miza pe posesie, pase scurte și combinații rapide. Jucători precum Dani Olmo și Gavi vor fi esențiali în construcția jocului și crearea de oportunități. În atac, tânărul Lamine Yamal s-a dovedit a fi o revelație a turneului și ar putea fi din nou decisiv. Anglia, sub conducerea lui Gareth Southgate, a evoluat spre un stil de joc mai dinamic și versatil. Combinația dintre experiența lui Harry Kane și energia tinerilor talente precum Jude Bellingham și Phil Foden oferă „Leilor” multiple opțiuni ofensive. Ollie Watkins, eroul semifinalei, va fi cu siguranță o amenințare constantă pentru apărarea spaniolă.

Premii uriaşe la EURO 2024

La capitolul premii, UEFA prevede să distribuie 331 de milioane de euro celor 24 de participante, la fel ca pentru ediţia din 2020, începând de la 9,25 milioane de euro pentru prezenţa în grupe până la 28,25 milioane de euro pentru câştigătoarea trofeului, dacă obţine victorii şi în cele trei meciuri din grupă.

Pe lângă suma de 9,25 milioane de euro pentru participare, victoria în faza grupelor este răsplătită cu un milion de euro, iar egalul cu 500.000 de euro. Calificarea în optimi aduce un bonus de 1,5 milioane de euro, iar pasul către sferturi de finală încă 2,5 milioane de euro. Semifinalistele vor primi încă patru milioane de euro. Echipa învinsă în finală încasează cinci milioane de euro, iar campioana va primi opt milioane de euro.

Prețurile biletelor la finala Euro 2024 au explodat

Finala de la Euro 2024, dintre Spania și Anglia suscită un interes enorm pentru suporteri. Pentru meciul de pe Olympiastadion din Berlin, prețurile biletelor au explodat cu o zi înainte de fluierul de start. Prețurile inițiale stabilite de UEFA pentru finala Euro2024 arătau astfel: Fans First – 95 de euro, Categoria 3 – 300 de euro, Categoria 2 – 600 de euro, Categoria 1 – 1000 de euro și Prime Seats – 2000 de euro. Acum, biletele la negru se vând astfel: Fans First – 8.000 de euro, Categoria 1 – 13.000 de euro sau Prime Seats – 50.000 de euro.

Felipe al VI-lea, regele Spaniei, şi Prinţul Williams, moştenitorul tronului britanic, prezenţi la finala Euro 2024

Felipe al VI-lea, regele Spaniei, va fi prezent la finala de la Berlin. Este a doua oară când suveranul iberic vine la un meci de la turneul final, după jocul cu Italia. Regele a transmis RFEF, federația de la Madrid, dorința sa de a coborî la vestiar pentru a le mulțumi jucătorilor pentru eforturile depuse și entuziasmul pe care l-au stârnit în toată țara, „indiferent de rezultatul partidei cu Anglia”.

William, prințul de Wales, va călători şi el la Berlin pentru a urmări Anglia înfruntând Spania în finala de la Euro 2024. Moştenitorul tronului britanic, care este președintele FA (federaţia engleză de fotbal), a mai urmărit din tribune victoria din sferturile de finală împotriva Elveției și egalul din faza grupelor împotriva Danemarcei.

De asemenea, premierul spaniol Pedro Sanchez şi premierul britanic Keir Starmer, alături de cancelarul german Olaf Scholz, vor asista la finala de la Euro 2024, Spania – Anglia.

Spynews
Dana Roba este în stare de șoc! Ce a aflat, abia acum, de la fiicele sale, la un an distanță de la bătaia soră cu moartea primită
Bzi.ro
Carmen Harra a spus totul despre căsnicia lui Smiley cu Gina Pistol: „El este un independent!“
Fanatik.ro
Capcana în care pică turiștii români din Bulgaria. Mulți au fost amendați cu 500 de euro: ”La noi trebuie să știi legea”
Capital.ro
Banii de care trebuie să te ferești în România. Alertă pentru cu bani cash. Trebuie predați
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Anunțul momentului de la BNR pentru toți românii cu credit în LEI
Adevarul
Cum să folosești corect aerul condiționat de la mașină. Sfaturi pentru economia de combustibil: „nu mori, va fi rece mașina” VIDEO
Spynews
Accuweather ne-a anunțat când o să plouă prima oară în București după canicula care a „topit” România. Mai avem de îndurat 7 zile de chin
Spynews
Betty Salam clarifică situația căsniciei și relația pe care o are cu soțul ei, Cătălin Vișănescu. Artista neagă că există alt bărbat în viața ei: "Nu voi divorța" | VIDEO
Evz.ro
Impozitarea pensiilor. Calculele pentru 2025
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Acuzații GRAVE la adresa iubitului Dianei Maria, fata ucisă de urs în Bucegi. „Adevărul??? Am împins-o pe Diana în râpă ca să...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Intoxicație suspectă la un Hotel de 5 Stele din Olimp! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după ce mai mulți turiști au acuzat stări severe de rău
Capital.ro
Amendă de 500 de euro. Șoferii români au interzis să intre cu mașina. Este ilegal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Mai Mult de 90% Dintre Turiștii care Solicită Ajutorul Salvamontiștilor Nu Știu Cum să Reacționeze în Fața Animalelor Sălbatice
MediaFlux
CUM afli PENSIA din septembrie. Ministrul Muncii ARATĂ decizia
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?