SPANIA-OLANDA: Ce cote au cele două la câştigarea CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014

SPANIA-OLANDA nu este considerată chiar o finală. Acasă, Brazilia pare marea favorită a Mondialului de fotbal 2014 care debutează joi. Însă Spania, deţinătoarea titlului, este şi ea o candidată naturală la titlu, în timp ce după ele, Germania şi Argentina lui Messi conduc trupa outsiderilor, analizează AFP într-un amplu comentariu. Însă există şi echipe ca Portugalia sau Belgia care sunt gata să creeze o enormă surpriză.
Alina Costache
13 iun. 2014, 19:20
SPANIA-OLANDA: Ce cote au cele două la câştigarea CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014

SPANIA-OLANDA ar putea fi oricând o finală de Campionat Mondial de Fotbal. Agenţiile de pariuri au alte opţiuni însă. 

FAVORIŢI

Brazilia-Spania a fost în 2013 finala ultimei Cupe a Confederaţiilor, repetiţia generală pentru Cupa Mondială. Aceasta ar putea fi şi finala Mondialului, pe 13 iulie, pe Maracana, cele două echipe părând în continuare cu un cap deasupra concurenţei.

Confruntarea dintre cele două ar putea avea loc chiar înainte decât se prevede, dacă La Roja şi Selecao întâmpină vreo problemă în faza grupelor. În fapt, grupele A (cea a Braziliei ) şi B (cea a Spaniei) se încrucişează încă din optimile de finală, deci atenţie, dacă una dintre ele are ideea proastă de a termina grupa pe locul 2!

La Mondialul său, Brazilia nu are dreptul la greşeală. Un nou eşec la domiciliu, ca în 1950, ar fi o nouă dramă. Căpitanul Thiago Silva, Neymar şi ceilalţi ştiu asta.

Succesul lor cu 3-0 anul trecut în Cupa Confederaţiilor în faţa Spaniei a arătat că brazilienii sunt puternici. Fără îndoială, cu jucători mai puţin obsedaţi de ”jogo bonito” decât unii dintre predecesorii lor, Selecao 2014 este solidă, însă ar putea cădea de pe soclu. Portarul său Julio Cesar (34 ani) a acceptat un împrumut la Toronto pentru a juca mai mult, însă pare fragil.

Portarul Spaniei ar trebui să fie Iker Casillas, autorul unei enorme erori în finala Ligii Campionilor, care ar fi putut-o costa mult pe Real Madrid. Forma sa, ca şi cea a atacantului central Diego Costa fac parte din semnele de întrebare ale selecţionerului Vicente Del Bosque.

Cealaltă problemă ar fi o îmbătrânire a modelului spaniol, simbolizat de mijlocaşul Xavi. Însă la Euro 2012 spaniolii păreau uneori lipsiţi de idei, dar în finală au spulberat Italia cu 4-0.

OUTSIDERI

Primul outsider este probabil Argentina lui Messi. Atacantul Barcelonei nu a reuşit cel mai bun sezon din viaţa sa. Însă un sezon slab pentru el înseamnă 43 de goluri marcate în 49 de meciuri… Cu un asemenea fenomen şi o frumoasă armada ofensivă (Aguero, Di Maria, Higuain…), Albiceleste poate visa sus, în ciuda unei apărări mai puţin sigure şi unui portar problematic (Romero).

Germania, la rândul său, care se învârte în loc de la un anumit moment (semifinală la Mondialele 2006 şi 2010, finală la Euro 2008, semifinalistă în 2012) şi de la formidabila sa generaţie, are mijloacele pentru a atinge finala unui mare turneu. Linia sa de mijloc (Schweinsteiger, Kroos, Reus, Khedira, Ozil…) este poate cea mai bogată a turneului.

Finalistă la ultimul Euro, Italia este o valoare sigură a marilor competiţii. Buffon şi Pirlo se apropie de finalul carierei, însă rămân patronii unei Nazionale care are atuuri precum Balotelli, Motta şi o apărare istoric solidă. Forfaitul lui Montolivo este totuşi o lovitură dură.

În sfârşit, Uruguayul pare să aibă mijloacele să se comporte poate la fel de bine ca în 2010, când a ajuns în semifinale, cu impresionantul său duo în atac, Cavani-Suarez. Însă accidentarea jucătorului lui Liverpool chiar înaintea Mondialului face să plutească incertitudinea.

COTE

Chiar cu liderii lor ofensivi Cristiano Ronaldo şi Ribery în plină formă, Portugalia şi Franţa nu ar fi făcut parte din primele favorite. Cu un CR7 diminuat şi prin forfaitul lui Ribery, a le vede pe cele două naţionale ajungând în finală sau chiar în ultimul careu ar fi o mare surpriză şi o adevărată performanţă.

Belgia şi tânăra sa generaţie condusă de Eden Hazard nu duce lipsă de talent, însă are fără îndoială prea puţină experienţă.

Finalistă în 2010, Olanda are mai puţine certitudini în acest an, cu un efectiv întinerit de Louis Van Gaal şi un sector defensiv care pare un pic cam slab pentru acest nivel.

În sfârşit, dintre africani, fără nici un dubiu, Cote d’Ivoire are cele mai mari şanse, cu un grup accesibil, care îl are ca patron pe Yaya Toure, unul dintre cei mai buni jucători din lumea pe toate posturile luate la un loc.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Apa îmbuteliată din România, printre cele mai scumpe din Europa
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'