SPANIA – OLANDA 1-5, umilinţă mondială. Prima BOMBĂ de la CM 2014

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. SPANIA - OLANDA, primul meci al grupei B de la CM 2014 s-a încheiat cu un scor neverosimil, 5-1 pentru batavi. Robben şi Van Persie au marcat câte două goluri, iar unul la înscris Stefan De Vrij, la prima sa reuşită în naţională.
Daniel Spătaru
13 iun. 2014, 18:34
SPANIA - OLANDA 1-5, umilinţă mondială. Prima BOMBĂ de la CM 2014

SPANIA – OLANDA, duelul ultimelor finaliste de la Cupa Mondială nu a avut nimic în comun cu confruntarea de acum patru ani, din Africa de Sud. S-au marcat mult mai multe goluri decât atunci şi, mai mult decât atât, alta a fost câştigătoarea.

Spania, campioana mondială en-titre, a fost umilită cum probabil nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie cu o formaţie de talia sa. Trupa lui Vicente Del Bosque a deschis scorul şi cam atât. Aproape o repriză s-a jucat de la egal la egal, cu Spania marcând în urma unui penalty acordat uşor de arbitrul italian Rizzoli, iar batavii egalând printr-un plonjon suprarealist al lui Van Persie.

Repriza a doua a fost una dintre cele mai negre din istoria fotbalistică a Spaniei. Patru goluri le-au înscris olandezii ibericilor, iar Robben şi Van Persie, marcatori a câte două goluri, merită bonusuri de spectaculozitate. Cei doi olandezi au fost magnifici şi au arătat lumii întregi că Olanda se poate bate la câştigarea Cupei Mondiale 2014.

Săptămâna viitoare, tot în grupa B, Olanda va întâlni Australia, iar adversara Spaniei va fi selecţionata statului Chile.

Click aici pentru a vedea Spania – Olanda

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul partidei, Spania – Olanda 1-5.

Min. 90 Patru minute de prelungire.

Min. 87 Şansă de 6-1 pentru Olanda! Casillas scoate eroic şuturile lui Wijnaldum şi Robben, ultimul extrem de spectaculos.

Min. 80 GOOOL Olanda! Meci de coşmar pentru Spania, Robben s-a distrat cu apărarea iberică, l-a ridiculizat pe Casillas şi a trimis în plasă, 5-1 pentru Olanda!

Min. 76 Sergio Ramos trage puţin pe lângă poartă, din lovitură liberă de la 25 de metri.

Min. 72 GOOL Olanda! Casillas face o gafă incredibilă, scapă mingea de sub control, iar Van Persie îi fură mingea şi o trimite în poartă, 4-1 pentru Olanda!

Min. 69 Van Persie are o nouă ocazie, şutează de la 18 metri, Casillas scoate cu piciorul.

Min. 67 David Silva marchează pentru Spania, dar arbitrul anulează golul, pe bună dreptate, pe motiv de ofsaid.

Min. 63 GOOOL Olanda! De Vrij marchează după ce Van Persie s-a ciocnit în careul mic cu Iker Casillas! Spania – Olanda 1-3! Este primul gol în naţională al lui Stefan De Vrij, jucătorul lui Feyenoord.

Min. 62 Dublă schimbare la spanioli: Diego Costa şi Xabi Alonso sunt înlocuiţi cu Fernando Torres şi Pedro. La olandezi este schimbat De Guzman, cu Wijnaldum.

Min. 59 O nouă fază superbă a olandezilor. Van Persie trimite din vole, de la 10-12 metri lateral dreapta, îăn transversala porţii lui Casillas!

Min. 54 Diego Costa l-a lovit golăneşte pe Indi Martins, ar fi meritat să primească un cartonaş roşu, dar a fost iertat de arbitrul Rizzoli.

Min. 53 GOOOL Olanda! Robben preia excepţional o pasă de la Blind, îi întoarce pe fundaşii spanioli şi îl învinge pe Casillas! Spania – Olanda 1-2!

Min. 49 Şut Iniesta, pe jos, Cillesen prinde în doi timpi.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 43 GOOOL Olanda! Van Persie a marcat cu capul, spectaculos, după o centrare de la mijlocul terenului, a lui Blind!


Min. 43 Ratare monumentală a lui David Silva. Acesta a încercat să saltre balonul peste Cillesen, dar portarul Olandei a reuşit să agaţe mingea şi să respingă în corner.

Min. 39 Olandezii continuă să joace dur, iar arbitrul Nicola Rizzoli îl iartă pe De Guzman de al doilea galben. Olandezul a fost avertizat prima oraă în minutul 24, iar acum a făcut din nou un fault de galben. De Vrij în schimb, primeşte cartonaşul meritat, tot după un fault.

Min. 35 Şut Nigel de Jong, de la 25 de metri, Iker Casillas prinde în doi timpi.

Min. 32 Centrare periculoasă a lui Blind, în faţa porţii lui Casillas, Sergio Ramos dă pe lângă minge, dar Van Persie nu ajunge la balon şi Spania scapă cu bine.

Min. 27 GOOOL Spania! Xabi Alonso a marcat din penalty! Spania – Olanda 1-0!

Min. 26 Penalty pentru Spania! Diego Costa a fost faultat! El a căzut destul de uşor în urma unui contact cu De Vrij.


Min. 23 Spania joacă mai bine şi este mai periculoasă în această perioadă a meciului. La fel ca în finala de acum 4 ani, olandezii joacă foarte dur.

Min. 18 O nouă fază irosită de Diego Costa. Din 16 metri, uşor deranjat de un fundaş olandez, el a trimis departe de poarta olandeză.

Min. 13 Diego Costa trebuie să facă faţă unei presiuni suplimentare şi deocamdată nu este în joc, pierzând toate mingile. El este fluierat de publicul brazilian la fiecare atingere de balon, pentru  că a ales să joace pentru Spania, deşi are naţionalitate braziliană.

Min. 10 Şut Iniesta, de la 20 de metri, peste poartă.

Min. 8 Prima mare ocazie aparţine Olandei! Sneijder scapă spre poarta Spaniei, dar nu-l poate învinge pe Casillas din poziţie de unu-la-unu, dar cu doi fundaşi în spate.

Iker Casillas, portarul Spaniei, se află la 85 de minute de recordul de invincibilitate al unui portar la Campiionatele Mondiale, record deţinut de Walter Zenga, care nu a primit gol timp de 517 minute.

Min. 1 A început partida Spania – Olanda.

Componenţa formaţiilor:

SPANIA: Casillas – Azpilicueta, Sergio Ramos, Gerard Pique, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Xabi Alonso – David Silva, Iniesta – Diego Costa.

OLANDA: Cillessen – Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind – de Guzman, Nigel de Jong – Wesley Sneijder – van Persie, Robben.

Capul de afiş al zilei de vineri a Mondialelor este Spania – Olanda, confruntarea dintre campioana şi vicecampioana mondială.

Tensiunea este maximă în ambele tabere, iar antrenorul olandezilor, Louis Van Gaal s-a arătat foarte irascibil faţă de presă şi cei din jur. Între altele, întrebat dacă echipa sa va învinge, Louis Van Gaal a răspuns arţăgos: „De unde să ştiu eu? Nu sunt clarvăzător!„.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Elena Lasconi despre posibile negocieri cu PNL: „Este nevoie de o igienizare în PNL, nu se pot detașa de PSD”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!