La eveniment vor participa, alături de specialiștii români, și personalități medicale din Serbia, Turcia, Germania, potrivit unui comunicat de presă al unității medicale.
Tema din acest an, ‘Tratamentul actual al tumorilor solide’, va fi abordată pe parcursul celor trei zile într-o serie de sesiuni de informare și prezentare de lucrări pe subiecte legate de cancerul mamar, cancerul pulmonar, cancerele din sfera digestivă și ginecologică, îngrijirea paliativă și suportivă.
‘Ne propunem să readucem Institutul Oncologic la nivelul de centru de referință în domeniul oncologiei medicale pentru tratamentul tumorilor solide și aplicarea tratamentelor inovatoare, având în vedere că majoritatea studiilor clinice s-au derulat în cadrul institutului și nu în sistemul privat. Da, este bun mediul clinic privat, dar până la o limită. Dacă vrei să faci performanță și să dezvolți tratamente inovatoare, tot în sectorul public le faci’, a afirmat managerul Institutului Oncologic ‘Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu’ Lidia-Anca Kajanto, potrivit comunicatului de presă.
O componentă semnificativă a manifestării va fi prezentarea rezultatelor studiilor clinice și experimentale realizate în IOB, multe dintre acestea făcând obiectul unor contracte de cercetare naționale și internaționale.
Prof. dr. Alexandru Blidaru, IOB, va susține prezentarea ‘Rezultatele a 15 ani de experiență de chirurgie plastică oncologică în Institutul Oncologic București’.
Anual, în România sunt diagnosticate aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer și aproape 30.000 de decese sunt provocate de această boală. Mai mult, țara noastră se află pe primul loc în Europa la incidența cancerului de col uterin.