Specialiștii avertizează: riscurile folosirii îndelungate a căștilor audio. Riscurile la care ne supunem cu bunăștiință

Folosirea mult prea îndelungată a căștilor audio ne expune la unele riscuri foarte mari. Organizația Mondială a sănătății a emis un avertisment în ceea ce privește utilizarea acestor dispozitive o perioadă mult prea lungă de timp.
Filip Stan
22 mart. 2024, 21:16
Specialiștii avertizează: riscurile folosirii îndelungate a căștilor audio. Riscurile la care ne supunem cu bunăștiință
Specialiștii avertizează: riscurile folosirii îndelungate a căștilor audio. Riscurile la care ne supunem cu bunăștiință

Organizația Mondială a Sănătății a estimat că aproximativ un miliard de tineri din întreaga lume ar putea fi expuși riscului de pierdere a auzului din cauza obiceiurilor nesigure de ascultare pe care le practică prin intermediul căștilor audio.

Citește și: Cablul de încărcare perfect pentru dispozitivele tale

Specialiștii avertizează: riscurile folosirii îndelungate a căștilor audio

Principala preocupare cu privire la căștile audio este expunerea la volum pe care acestea o oferă urechilor. Căștile sunt capabile să producă niveluri ridicate de sunet, foarte aproape de ureche, care pe termen lung devin extrem de periculoase.

Odată ce veți folosi căștile perioade lungi de timp vă veți putea confrunta cu pierderea auzului indusă de zgomot, tinitus, hiperacuzis, amețeli sau apariția durerii la nivelul urechilor. Întrucât căștile sunt plasate direct în canalul auditiv, acestea blochează trecerea aerului, ceea ce sporește șansele de apariție a infecțiilor în ureche. Utilizarea regulată și pe termen lung a căștilor crește, de asemenea, dezvoltarea bacteriilor.

Aceste bacterii rămân pe căști și la mai multe utilizări pot afecta urechea. Atunci când căștile sunt împărțite între indivizi, aceleași bacterii din urechea unei persoane se transferă la cealaltă persoană, expunând-o și pe aceasta la infecții grave ale urechii. Undele electromagnetice pe care le generează căștile duc la probleme pe termen lung și pentru creier. Nivelurile ridicate de zgomot în decibeli retrag izolația fibrelor nervoase care transportă semnale de la ureche la creier.

Pentru a preîntâmpina problemele, nu mențineți volumul foarte ridicat, limitați expunerea la zgomote puternice, precum și durata acestora și încercați să folosiți căști cu anulare a zgomotului. Folosiți modelul over-the-ear pentru a evita vibrațiile directe ale sunetului la nivelul timpanelor, precum și contactul direct cu canalul auditiv.

Dezinfectați regulat căștile pentru a opri acumularea de bacterii. Evitați utilizarea căștilor atunci când călătoriți cu mașina, autobuzul, trenul sau chiar și când mergeți pe jos.

Citește și: Cât de periculoase sunt examenele medicale imagistice! Medicii aruncă bomba. „Dispozitivele medicale folosesc raze X”

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Imagini din culise, care nu s-au difuzat la TV! Ce a putut face Gina Pistol după ce Smiley a pierdut finala Vocea României
Fanatik.ro
Horoscop Camelia Pătrășcanu pentru a doua zi de Crăciun. Ce se întâmplă cu Gemenii și Racii
Capital.ro
Decizie pentru Călin Georgescu. Avocata sa a anunțat în direct: Acum am primit...
Playtech.ro
Câte pahare de vin se beau la masa de Crăciun, de fapt. Greșeala pe care o fac aproape toți românii
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Spionii lui Gigi Becali au descoperit un triunghi amoros la FCSB: Ngezana i-a furat colegului iubita româncă
wowbiz.ro
Karmen și Bogdan Căplescu, din nou împreună?! Cum au fost surprinși, după divorț
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Veste năucitoare pentru proprietarii de mașini. Vor trebui să plătească bani grei de la 1 ianuarie
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
A început Jubileul din 2025! Papa Francis a inițiat ceremonia de deschidere a Anului Sfânt
Cancan.ro
Cel mai nou cuplu din showbiz! Ireal cu cine s-a cuplat Fulgy, fiul Clejanilor 😲
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva lui înainte de Crăciun. Fostul ministru: „Sărbătorim în familie”
substantial.ro
Amnistia fiscală aduce 6,24 miliarde lei la bugetul statului
MediaFlux
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Misterul sărbătoririi numelor de Cristian și Cristina: Tradiție sau confuzie?