„Mi-a mirosit a Gorgonzola care s-a stricat” a spus un spectator anonim, citat de tabloidul Kronen Zeitung, care a și publicat un articol pe subiectul acesta, cu titlul „Acest bărbier mirosea teribil.”
Purtătoarea de cuvânt a operei din Viena a declarat că mirosul provenea de la benzile de plastic colorate, folosite și la producția din 2021, care, din păcate, au suferit „modificări” în timpul depozitării.
Citește și: Cu ce se ocupă copiii Stelei Enache. Locuiesc în străinătate și nu sunt artiști ca părinții lor
Structurile transparente, asemănătoare unor perdelele, care atârnă de la tavan – proiectate de regizorul german Herbert Fritsch pentru premiera din 2021 – acționează ca niște cadre pe scenă.
„În timpul depozitării, s-au produs modificări ale materialului care au dus la un miros foarte neplăcut,” a scris purtătoarea de cuvânt Antonia Perko, într-un comunicat trimis agenției de știri AFP, confirmând că au fost plângeri din partea publicului cu privire la miros.
Perko a respins însă informațiile conform cărora „mulțimi” de iubitori ai operei ar fi părăsit sala de spectacol, scrie .
Totuși, spectatorii nu trebuie să își facă griji cu privire la mirosuri vineri seară, deoarece Opera de stat din Viena a hotărât că la următoarea reprezentație să fie expus un decor vechi din 1966, scrie ctvnews.ca.
Opera din Viena a promis să înlocuiască decorul cu defect împreună cu producătorul, astfel încât producția să poată fi reluată.
Celebra operă de stat din Viena va trebui să se mulțumească cu decorul cel vechi pentru următoarea reprezentație a operei „Bărbierul din Sevilia” de Rossini, în urma plângerilor legate de „mirosuri neplăcute” pe care decorul la emana, mirosuri pe care unii le-au comparat cu brânza împuțită.
Opera „Bărbierul din Sevilia” este una dintre cele mai îndrăgite lucrări ale compozitorului Gioachino Rossini și este recunoscută în special pentru ariile sale memorabile, care au devenit parte integrantă a culturii populare.
Aceste arii, cu ritmuri rapide și energice, au un impact deosebit asupra audienței, fiind adesea utilizate în diverse filme, reclame și chiar în emisiuni de televiziune. Aria baritonului din scena de deschidere, „Largo al factotum della città,” este probabil cea mai celebră dintre acestea.
În această secvență, personajul Figaro, cunoscut pentru spiritul său vivace și umorul debordant, strigă „Figaro, Figaro, Figaro!”, arie care a devenit un simbol al operei și un moment iconic în lumea muzicală.
Această melodie a fost preluată și adaptată de-a lungul decadelor, fiind recunoscută chiar și de cei care nu sunt familiarizați cu opera, devenind un reper al repertoriului clasic.
Citește și: Bogdan Mocanu, îndrăgostit lulea! A făcut deja un gest romantic pentru noua iubită, Ionela Ichim!