Secţia de Pneumologie şi TBC a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara a fost evacuată în cursul zilei de vineri, în baza unei hotărâri judecătoreşti, după ce clădirea a ajuns în proprietatea clanului Cârpaci, potrivit renaşterea.ro.
Citeşte şi Copil din Timişoara, luat de pe stradă de romi şi aruncat la tomberon VIDEO
Astfel, întreaga secţie, care cuprindea pacienţii, personalul medical şi aparatură, au fost mutate într-o clădire aflată în apropiere. În momentul respectiv în incinta spitalului se aflau 20 de copii, opt dintre aceştia aflându-se la secţia TBC, în timp ce restul erau internaţi la Pneumologie.
În prezent, posesorul clădirii este Vladimir Cârpaci, membru al clanului Cârpaci, după ce a intentat un proces pentru recuperarea spaţiului încă din anul 2006. Cârpaci a declarat a păsuit spitalul mai multe luni şi că acum era termenul limită de predare a spaţiului; el a adăugat că urmează să recupereze şi o sumă mare de bani privind chiria restantă de la conducerea spitalului. În acelaşi timp, el a adăugat că este nevoit să renoveze imobilul, dat fiind că acesta a fost distrus.
Citeşte şi Topul celor mai bogaţi ţigani din România
Potrivit medicilor de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, angajaţii spitalului au început încă de zilele trecute să mute aparatura şi mobilierul, iar vineri ultimii trei copii care au fost internaţi aici au fost şi ei mutaţi în altă clădire, aflată la aproximativ 200 de metri distanţă.
Clădirea cu laboratorul şi Secţia de Pneumologie a Spitalului de Copii a fost retrocedată foştilor proprietari în anul 1995. Prin vânzări succesive, imobilul a ajuns în proprietatea familiei Cârpaci, dintr-un cunoscut clan de romi din Timişoara, care a cerut evacuarea.
La cererea autorităţilor locale din Timişoara şi judeţul Timiş, Guvernul României a alocat anul trecut cinci milioane de lei pentru construirea unui nou corp de clădire, dar până în prezent a fost făcut doar studiul de fezabilitate.
Potrivit proiectului, noul corp de clădire, care se va numi Corpul B, ar urma să fie ridicat în curtea Spitalului de Copii şi va costa aproximativ opt milioane euro, iar cu tot cu aparatură suma aproape se va dubla.
Conform proiectului, construcţia va avea demisol, parter şi şase etaje. Aici ar urma să funcţioneze atât secţiile din clădirile retrocedate, cât şi Neonatologia, Radiologia şi Laboratorul de Anatomie Patologică.