Edilul-şef al Capitalei a detaliat, vineri, proiectele de investiţii avute în vedere, în perioada următoare, pentru reţeaua sanitară a oraşului, informează Mediafax.
Potrivit lui Sorin Oprescu, pentru perioada imediat următoare există patru proiecte: „Este vorba despre extinderea, modernizarea şi echiparea spitalului clinic de copii «Victor Gomoiu», prin clincile de cardiologie infantilă, chirurgie generală, ortopedie, neurologie, asistenţă sugari, terapie intensivă şi anestezie generală. Investiţia va demara în mod concret în luna iunie 2013 şi se va finaliza în semestrul II al anului 2015. Spitalul va avea şi un ambulatoriu de specialitate modern, destinat să deservească asistenţa medicală de zi, investiţia fiind realizată din fonduri europene. Lucrarea va debuta în trimestrul III al anului 2013 şi se va finaliza în trimestrul IV al anului 2014″, a spus Oprescu, la prezentarea bilanţului de cinci ani „Starea Bucureştiului”.
CITEŞTE ŞI: Sorin Oprescu: Bucureştiul ar avea nevoie de 13 miliarde de euro. Vezi la ce vrea să-i folosească
Un al doilea proiect vizează reconstrucţia, reamenajarea şi reechiparea Spitalului Clinic de Traumatologie şi TBC osteoarticular „Foişor”. „Proiectul vizează extinderea actualului spital Foişor, prin dublarea capacităţii de funcţionare, a numărului de paturi, a clinicilor medicale, a secţiei de anestezie şi terapie intensivă. La acestea se vor adăuga laboratoare centrale de investigaţii şi tratament, secţiea de terapie recuperatorie, departamentul de imagistică şi cel de urgenţe. Tot aici, va începe reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor”, a punctat primarul general al Capitalei. Valoarea proiectului, finanţat din fonduri europene, este de aproape patru milioane de euro, iar lucrările vor începe în trimestrul patru din 2013 şi se vor încheia în trimestrul I din 2015.
CITEŞTE ŞI: Oprescu vrea să delege serviciile RADET şi să reorganizeze regia. Ce planuri are legate de RATB
Din proiectul care vizează reţeaua sanitară a Capitalei face parte şi realizarea Centrului Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă, care va asigura implementarea eficientă a unor politici judicioase de informare, prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, având că rezultat mai puţine victime şi mai puţine daune. „Acesta va fi punctul central în crearea unui sistem integrat de management al situaţiilor de urgenţă, care va fi interconectat sistemului naţional unic pentru apel de urgenţă 112. Vizăm începerea lucrărilor în luna mai 2013, cu finalizarea clădirii în trimestrul IV din 2013, şi începutul dotării cu echipamente, astfel încât el să devină funcţional în primul trimestrul al lui 2014”, a adăugat Sorin Oprescu.