În caz de nevoie, Spitalul Județean de Urgență Suceava poate trimite un chirurg plastician, doi-trei medici specialiști în terapie intensivă și mai multe asistente, dar și aparate de ventilație, potrivit Agerpres. La SJU Suceava există posibilitatea, dacă va fi nevoie, să se preleveze piele pentru a o trimite pacienților din spitalele bucureștene.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a spus că va asigura transportul pe calea aerului a tuturor acestor materiale, sânge, aparatură medici, către București, atunci când vor fi solicitate.
Directorul Centrului de Transfuzii Suceava, Maria Pilat, a declarat că nu i s-a solicitat sânge, dar va face un stoc pe care-l va trimite la București atunci când i se va solicita.
Luni, la Centrul de Transfuzii Suceava erau câteva zeci de donatori, majoritatea tineri, care au venit să-și ofere sprijinul pentru victimele de la București. Pilat a spus că în ultimele două luni adresabilitatea a fost puțin mai scăzută și că astăzi este prima zi când au venit mai multe persoane.
Totodată, Pilat a spus că are solicitări din partea angajaților din administrația publică locală și județeană, Poliție, ISU și cadrele medicale din SJU, pe care le va programa pentru donare.
Ea a precizat că aceste programări sunt necesare pentru că o unitate de sânge își pierde valabilitatea după 45 de zile și de aceea este nevoie de permanență și constanță în procesul de donare, în condițiile în care la persoanele arse este nevoie de sânge pentru o lungă perioadă de timp.
Totodată, Pilat a spus că programul la Centru de Transfuzii va fi prelungit atât cât va fi necesar.