„In urma informatiilor aparute in mass-media referitor la pacientul Gabriel Cotabita conducerea Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti s-a autosesizat si a dispus constituirea unei comisii disciplinare in conformitate cu prevederile Codului Muncii. In perioada derularii acestei investigatii contractul de munca al persoanei implicate a fost suspendat conform prevederilor legale. Totodata a fost sesizat Consiliul de Etica al spitalului pentru a efectua verificarile din zona de responsabilitate care ii revine. Concluziile comisiilor vor fi facute publice de indata ce cercetarile se vor finaliza”, precizează Spitalul Foreasca într-un comunicat de presă.
Gabriel Cotabiţă, la plimbare prin curtea spitalului VIDEO
Gabriel Cotabiţă a fost internat în Clinica de Recuperare Medicală de la Spitalul Elias, condusă de profesor dr. Mihai Berteanu.
Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca anunţau, în 11 iunie, că starea lui Gabriel Cotabiţă este uşor ameliorată, artistul beneficiind de şedinte de fizio-kinetoterapie şi asistenţă psihologică.
„Pacientul prezintă o suferinţă cerebrală postanoxică, cu dezorientare temporospaţială şi perioade de agitaţie psihomotorie. Este stabil din punct de vedere respirator şi hemodinamic, starea generală fiind uşor ameliorată”, arăta Spitalul de Urgenţă Floreasca, într-un comunicat de presă.
Reprezentanţii Spitalului Floreasca precizau că Gabriel Cotabiţă este alimentat pe cale orală, cu alimente moi, dieta zilnică fiind realizată în funcţie de recomandările nutriţioniştilor, iar cântăreţul a făcut, susţinut, câţiva paşi.
Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Cotabiţă era singur în sală când i s-a făcut rău, el fiind găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde aproximativ trei săptămâni a fost ventilat mecanic.
Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente.
Un examen RMN efectual în 12 mai a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre „leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment”, spuneau surse medicale.
În 19 mai, Gabriel Cotabiţă a fost supus traheostomiei, intervenţie care îi va proteja şi coardele vocale, declarau, pentru MEDIAFAX, surse medicale, care precizau atunci că solistul este în continuare ventilat mecanic, în stare gravă, dar stabilă.
În 25 mai, reprezentanţii Spitalului Floreasca anunţau că starea lui Gabriel Cotabiţă arată o ameliorare, întrucât pacientul răspunde la anumiţi stimuli şi respiră spontan pe sonda de traheostomie, dar necesită în continuare ventilaţie mecanică intermitentă.
Ulterior, într-un comunicat din 4 iunie, Spitalul Floreasca anunţa că Gabriel Cotabiţă este conştient, dar „momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie”.