„Capacitatea noastră este limitată, 400 de teste pe zi. Deja suntem foarte solicitaţi de către DSP şi trebuie să lucrăm aceste probe cu prioritate.(…) În jur de 300 de probe vin zilnic. Probabil că cererea va fi mai mare în curând”, a explicat Laurenţiu Ivanovici, pentru Mediafax.
De asemenea, în ultimele 10 zile, trei asistenţi medicali, 6 infirmieri şi un brancardier de la UPU au fost diagnosticaţi cu COVID.
Din aprilie şi până acum, în laboratorul de Genetică al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova au fost prelucrate 32.000 de teste pentru COVID.
De la începutul epidemiei, în Dolj au fost confirmate 3.993 persoane cu COVID-19 şi au fost prelucrate 41.550 de teste pentru depistarea noului coronavirus.
Raed Arafat a anunţat că în curând spitalele COVID nu vor mai face faţă numărului mare de pacienţi. În aceste condiţii, celelalte spitale non-covid vor primi bolnavi de COVID.
„Valul doi va fi pe perioada iernii. Cât de greu va fi depinde doar de noi. Dacă nu se respectă regulile, dacă sunt presiuni să nu se ia anumite măsuri, dacă vom continua în aceată logică atunci lucrurile s-ar putea sa fie mult mai grave. Sunt spitale covid in fiecare judet, la un moment dat este posibil ca aceste spitale sa nu mai fie suficiente. Este normal ca celelalte spitale să inceapa să primească cazuri de covid. Aproximativ 5 la sută din populaţia României au fost infectate cu covid fără să ştie, infectând alte persoane. La 112 se sună doar pentru urgenţe. „, a spus Raed Arafat.