Stânca Kjeragbolten (Norvegia) – Se află în munţii Kjerag, iar această piatră de 5 metri cubi se află prinsă într-o crăpătură a muntelui, de-a lungul fiordului Lyse. Distanţa până la luciul apei este de aproape 1.000 de metri.
Pădurea amazoniană (America de Sud)
Chamonix, Mont Blanc (Franţa) – Pe teritoriul acestei localităţi se găseşte intrarea în tunelul Mont-Blanc, care leagă Franţa de Italia. Vârful Mont Blanc (4.808 m) se situează pe teritoriul comunei învecinate, Saint-Gervais-les-Bains, dar în Chamonix se află mai multe vârfuri care depăşesc 4.000 m: Aiguille Verte (4.122 m), Dent du Géant (4.013 m), mont Maudit (4.465 m) şi mont Blanc du Tacul (4.248 m).
Puntea de observaţie Cliff, Vancouver, Columbia Britanică (Canada) – a fost inaugurată în 2012 şi oferă o privelişte de vis de la înălţimea celor 70 de metri ai săi.
Fiordurile norvegiene
Parcul Naţional Glacier, Montana, SUA – este situat în Munţii Stâncoşi, la graniţa cu Canada. Numele provine de la existenţa gheţarilor din timpul perioadei de glaciaţiune, azi existând numai o parte din aceştia pe teritoriul parcului. Aici au loc diferite cercetări ştiinţifice, printre care şi cele cu privire la încălzirea globală a pământului.
Parcul Naţional Joshua Tree, California, SUA – este compus dintr-o regiune de deşert, situată în sud-estul statului american California. Are o suprafaţă de 3.196 km pătraţi şi leagă deşerturile Mojave şi Colorado, care aparţin de Deşertul Sonora. A fost denumit după planta Joshua Tree, care face parte din familia agavelor.
Lacul Tahoe, California, SUA – Se află situat la 30 km de oraşul Reno, Nevada, la graniţa dintre statele Nevada şi California. După adâncime este amplasat pe locul doi, iar după altitudine pe locul întâi fiind lacul situat la cea mai mare înălţime în SUA. Pe malurile sale se află mai multe parcuri.
Pădurea Fermecată, Shanghai, China
Cascada Maimuţelor, Brazilia – se află în apropiere de oraşul Bonito, considerat a fi capitala ecoturistică a Braziliei. În zonă mai sunt numeroase alte atracţii turistice.
Cascada Havasu, Marele Canion, Arizona, SUA– Căderea de apă este de 37 şi, datorită frumuseţii peisajului este considerata cea mai fotografiata cascada din lume.
Dealurile Pictate din Oregon, SUA – Dungile colorate atât de viu sunt soluri fosilizate cunoscute sub numele de paleosoluri.
Kipahulu, Maui, Hawaii – Atracţiile de aici sunt, între multe altele, Parcul Naţional Haleakala, cascada Waimoku, „piscinele” ‘Ohe’o Gulch.
Parcul Glenariff, Irlanda de Nord – Aici se află numeroase cascade spectaculoase.
Stonehenge, Anglia – Se află în Câmpia Salisbury, la 3 km vest de oraşul Amesbury, în sudul Angliei. Este construit din pietre cu înălţime de 6 metri şi greutate de până la 500kg, aduse aici probabil de la o distanţă de peste 300 km. Construcţia ansamblului a început în anul 3.000 î.C.
Treptele piatră de la Sachs, Germania
Podul lui Dumnezeu, Zitsa, Grecia
Munţii Tianmen, Provincia Hunan, China – O istalaţie pe cablu a fost construită, telecabinele urcând de la 1.279 metri până la 7.455 metri.
Cascadele din Parcul Letchworth, New York, SUA – parcul se află la 56 km sud-vest de Rochester şi 95 km sud-est de Bufalo.