Carlos Monzon: Argentinianul, campion mondial la categoria mijlocie în perioada 1970-1977, considerat printre cei mai mari pugilişti din istorie, a fost condamnat la 11 ani de închisoare, în 1989, pentru că şi-a ucis cea de-a treia soţie. Beneficiind de un regim de semilibertate, el a decedat într-un accident rutier în 1995.
Marc Cecillon: Fostul component al naţionalei de rugby a Franţei (46 de selecţii, în 5 meciuri a fost căpitan) a fost condamnat în 2008 la 20 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, pedeapsă redusă în apel la 14 ani. La 7 august 2004, fostul sportiv, aflat în stare de ebrietate, a împuşcat-o pe soţia sa cu un revolver Magnum 357, în timpul unei petreceri cu aproximativ 60 de persoane, la domiciliul unor prieteni. El a fost eliberat condiţionat, în iulie 2011.
Jovan Belcher: Acest jucător de fotbal american, în vârstă de 25 de ani, s-a sinucis la 1 decembrie 2012, în parcarea stadionului echipei Kansas City Chiefs, după ce şi-a împuşcat mortal iubita. Cei doi aveau un bebeluş de trei luni.
OJ Simpson: Fostul star al fotbalului american a fost inculpat, în 1994, pentru uciderea soţiei sale, Nicole Brown Simpson, şi a prietenului acesteia, Ron Goldman. În 1995, OJ Simpson a fost achitat, la finalul unui proces urmărit cu foarte mare interes de americani. Doi ani mai târziu, el a fost însă găsit vinovat de moartea celor doi, de către un juriu care l-a condamnat la plata de 33,5 milioane de dolari.
Rudi Visagie: În mai 2004, fostul rugbist a împuşcat-o pe fiica sa în vârstă de 19 ani, Marle, crezând că era un hoţ ce dorea să îi fure maşina. Tânăra, împuşcată în cap, a murit. După trei luni, justiţia a renunţat la acuzaţiile la adresa lui, considerând că a suferit suficient după pierderea fiicei sale.
Atletul Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, joi, fiind exclusă ipoteza unui accident, lansată iniţial de presă sud-africană.
Pistorius şi-a împuşcat mortal prietena, în noaptea de miercuri spre joi. Femeia ucisă în locuinţa atletului este Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, un fost fotomodel sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.
Poliţia a precizat că victima a fost atinsă la cap şi la braţ de patru gloanţe şi a decedat pe loc. În locuinţa sportivului a fost găsită arma crimei, un pistol cu calibrul 9 mm, înregistrat pe numele lui Pistorius.
Cu o zi înainte de a muri, Reeva Steenkamp posta pe Twitter următorul mesaj: „Ce aţi pregătit pentru iubirea voastră, pentru mâine (n.r. – pentru Ziua Îndrăgostiţilor?”.
Pistorius şi Steenkamp au apărut în public împreună la SA Sports Awars, anul trecut. Steenkamp a precizat, atunci, că ei sunt doar prieteni.
Supranumit Blade Runner, pentru cele două proteze de carbon în formă de lamă cu care aleargă, atletul va compărea, vineri, în faţa unui tribunal din Pretoria.
Oscar Pistorius a intrat în istoria atletismului mondial la JO de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate care a concurat în competiţiile olimpice rezervate sportivilor fără dizabilităţi. El a ajuns în semifinalele probei de 400 de metri. La câteva zile după JO de la Londra, Pistorius şi-a păstrat titlul la Jocurile Paralimpice în aceeaşi probă. La Beijing, el a fost triplul campion la 100, 200 şi 400 de metri. În palamaresul său, figurează şase tiluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint şi una de bronz.