Masacrul de la Munchen 1972
Ziua de 5 septembrie 1972 este cea mai neagră din istoria Jocurilor Olimpice. În zorii acelei zilei, opt membri ai grupării teroriste palestiniene Septembrie Negru, îmbrăcaţi în treninguri negre şi purtând sacoşe pline cu armament au pătruns în clădirea în care se afla cazată delegaţia israeliană şi a deschis focul împotriva celor care se aflau înăuntru. Masacrul s-a soldat cu moartea a 11 membri ai delegaţiei israeliene şi a unui poliţist vest-german. Întrecerile olimpice au fost suspendate pentru o zi, iar echipa Israelului a abandonat Olimpiada.
Bomba de la JO de la Atlanta 1996
Pe 27 septembrie 1996 în Parcul Olimpic, la Atlanta, exploda o bombă artizanală care a ucis două persoane şi a ucis alte 112. Câteva mii de persoane se aflau adunate pentru a vedea concertul formaţiei Jack Mack and the Heart Attack, fără să ştie că o bombă se afla chiar în mijlocul lor, într-un rucsac militar. Pachetul suspect a fost observat de agentul de pază Richard Jewell, care a sunat la 911 şi a început evacuarea oamenilor, însă deflagraţia s-a soldat totuşi cu victime. Fără intervenţia lui Jewell şi a colegilor săi numărul morţilor şi răniţilor ar fi fost mult mai mare. Atentatorul a fost Eric Rupert Rudolph, un militant de extremă dreapta, care a fost condamnat în 2005 la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat.
Bombă lângă Santiago Bernabeu 2002
Pe 1 mai 2002, cu câteva ore înainte de startul semifinalei de Liga Campionilor dintre Real Madrid şi FC Barcelona, în apropierea stadionul Santiago Bernabeu a explodat o maşină capcană, provocând rănirea a 17 persoane. Undele exploziei au ajuns până pe stadion, unde s-a prăbuşit tavanul sălii trofeelor lui Real Madrid. Atentatul a fost atribuit grupării basce separatiste ETA, el fiind comis la scurtă vreme după arestarea a 11 membri Batasuna, aripa politică a ETA.
Atentat la cricket 2002
14 persoane şi-au pierdut viaţa pe 8 mai 2002 la Karachi, în Pakistan, într-un atentat sinucigaş produs în apropierea hotelului unde era cazată echipa de cricket a nNoii Zeelande. Întregul lot s-a întors imediat acasă, fără să mai joace partida programată. Tot din motive de securitate, naţionala Australiei a refuzat să mai joace în Pakistan, după 1998. Dealtfel, în 1996 australienii rezuzaseră de asemenea să joace în Sri Lanka, în preliminariile Cupei Mondiale, după un atentat petrecut în capitala statului, Colombo, în care au murit 80 de persoane şi au fost rănite peste 1.200.
Irakienii sub teroare 2006
Pe 17 mai 2006, 15 sportivi, componenţi ai echipei de taekwondo , şi antrenorii lor, au fost răpiţi în timp ce se deplasau spre o competiţie în Iordania, toţi fiind asasinaţi. Nouă zile mai târziu o nouă tragedie lovea sportul irakian, oameni înarmaţi uciând un antrenor de tenis şi doi din elevii săi. În luna iulie a a aceluiaşi an, 50 de bărbaţi au atacat un congres sportiv de la Bagdad şi au sechestrat 30 de persoane, printre care şi preşedintele Comitetului Olimpic Irakian, Ahmed al-Hadjiya.
Terorism la Dakar
La începutul anului 2008 Raliul Dakar a fost anulat ca urmare a uciderii a patru turişti francezi, de către membri ai grupării teroriste Al Quaeda. Evenimentul a avut loc în Mauritania, ţară în care caravana ar fi trebuit să petreacă opt zile. Siguranţa întrecerii era astfel serios periclitată, mai ales că ameninţări teroriste vizau însăşi Raliul, astfel că organizatorii au decis mutarea competiţiei în America de Sud.
Masacru la maratonul din Sri Lanka 2008
Pe 6 aprilie 2008, maratonul din Sri Lanka de celebrare a intrării în Noul An Tamil a fost ţinta organizaţiei militante separatiste Tigrii Tamil. Un sinucigaş s-a aruncat în aer chiar la startul maratonului şi a provocat moartea a 13 persoane, între care şi alergătorul olimpic Kuruppu Karunaratne. De asemenea, în eplozie a murit şi antrenorul lotului de atletism al statului Sri Lanka.
Atacul asupra naţionalei statului Togo 2010
Pe 8 ianuarie 2010, la Cupa Africii pe Naţioni, membri ai grupării de gherilă Forţele de Eliberare a Statului Cabinda au atacat, în Angola, autobuzul cu care se deplasa echipa naţională de fotbal a statului Togo. A murit şoferul autocarului echipei, doi membri ai staffului tehnic şi nouă fotbalişti au fost răniţi. Între aceştia, cel mai grav a fost rănit Serge Akakpo, jucător care evolua în acea perioadă pentru FC Vaslui. După această tragedie naţionala togoleză s-a retras de la Cupa Africii, dar competiţia a continuat.