Unul dintre cele mai importante avantaje ale sporturilor pe care le poţi practica iarna este acela că îţi protejează inima şi te ajută să previi bolile cardiovasculare prin faptul că simpla prezenţă a zăpezii te face să depui mai mult efort. Există chiar şi un studiu realizat de Fundaţia Canadiană pentru Inimă şi Prevenirea Atacului de Cord, care a arătat că orice sport alegi să faci iarna, obţii o reducere a riscului bolilor de inimă sau a infarctului.
Te ajută să slăbești mai ușor
Dacă ajungi la munte, profită şi schiază. În ciuda febrei musculare pe care este posibil s-o faci după orele petrecute pe schiuri, vei obţine o flexibilitate mai bună a membrelor, umerilor şi spatelui. Schiatul prin zăpadă pune la lucru multe grupe de muşchi, cum sunt cei ai coapsei, ai dosului, ai picioarelor, braţelor (bicepşi şi tricepşi).
Mai mult, îţi intensifică metabolismul şi te ajută să arzi între 500 şi 600 de calorii într-o oră. Pentru a nu risca să te accidentezi sau să te deshidratezi ai grijă să nu te epuizezi schiind ore în şir fără pauză. Cere ajutorul unui instructor de schi, dacă eşti începător (aşa eviţi întinderile musculare). Ia un echipament potrivit, pentru că expunerea prelungită la frig te poate face să ajungi la hiportemie
Citeşte şi Ce poţi face pentru creşterea imunităţii
Au efect antistres
Indiferent de vârsta pe care o ai, patinajul îţi aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate. Te ajută să fii mai flexibil, mai agil, îţi sporeşte rezistenţa corpului, echilibrul şi-ţi întăreşte muşchii. Dincolo de aceste avantaje, cercetări recente au dezvăluit că patinajul îţi oferă şi beneficii de ordin mental. Patinând, scapi de nelinişti, griji şi stres.
Îți întăresc musculatura
Unul dintre sporturile preferate ca activitate recreativă, snowbordingul a câştigat teren în ultimii 20 de ani. Se potriveşte de minune familiilor cu copii care obişnuiesc să meargă la munte de Sărbători. Este şi mult mai uşor de învăţat spre deosebire de schiat şi întăreşte mai multe grupe de muşchi.
Când faci snowbording, foloseşti muşchii gambei şi cei ai pulpelor pentru a ghida placa, muşchii gleznei şi ai picioarelor pentru a menţine direcţia şi muşchii abdominali pentru păstrarea echilibrului. În plus, doar într-o oră de snowboarding arzi 480 de calorii.