Medicul David Heber, autorul cartii care sta la baza acestei diete („What Color is Your Diet?”) spune ca oamenii nu includ suficiente legume si fructele in dietele lor. Sistemul lui care imparte culorile pe categorii faciliteaza umplerea golurilor la nivel nutritional.
Citeşte şi Care sunt beneficiile legumelor în funcţie de culoarea lor
Prin consumul unei game largi de fructe si legume, iti vei imbunatati starea generala de sanatate si vei pierde in greutate mai usor.
Ce ai voie si ce nu ai voie sa mananci in cadrul dietei „Ce culoare are dieta ta?”
Bazandu-te pe planul alimentar al autorului american, vei manca mult mai multe fructe si legume. Vei manca o portie (o jumatate de cana – cand sunt fierte/gatite si 1 cana – cand sunt crude) pe zi, iar aceasta portie trebuie sa fie de la fiecare din cele sapte categorii de culori ale dietei americane:
Rosu: rosii si alte legume si fructe bogate in licopen, precum grepfrut roz, pepenele rosu.
Rosu/violet: strugurii si alte fructe bogate in antociani, precum fructele de padure, prunele, merele rosii.
Portocaliu: morcovii si alte fructe si legume bogate in alfa-caroten si beta-caroten, precum mango, caisele, pepenele galben, dovleacul placintar.
Citeşte şi SĂNĂTATEA TA: Ce ALIMENTE nu trebuie să îţi lipsească din meniul zilnic
Portocaliu/galben: portocale si alte fructe bogate in vitamina C si carotenoizi, cum sunt mandarinele, piersicile, nectarinele, papaya.
Galben/verde: spanacul si alte legume bogate in luteina si zeaxantina, precum frunzele de Kale, mustarul, gulia verde, porumbul, mazarea, avocado, pepenele galben spre verde.
Citeste continuarea pe feminis.ro.