Roşie: O urină roşiatică indică prezenţa sângelui în acest lichid şi este un semnal de alarmă. Persoanele care au o urină roşie pot suferi de infecţii, pietre sau chiar cancer ale rinichiilor. Dacă aţi observat o altfel de culoare o vizită la medic este absolut necesară. Totuşi, dacă aţi consumat multă sfeclă este posibil ca urina să capete o nuanţă de roz, scrie LiveScience.com.
Portocalie: Şi o urină portocalie indică probleme de sănătate, printre care cel mai probabil este cancerul de ficat. Totuşi, înainte să vă speriaţi trebuie să vă gândiţi dacă luaţi medicamente care colorează urina. Antibioticele sau anumite analgezice pentru durerile de tract urinar pot colora urina în portocaliu.
Citeşte şi Semne că ai probleme cu rinichii
Galben: O urină de culoare galben închis indică deshidratarea organismului, deci nu uitaţi să consumaţi cel puţin doi litri de lichide pe zi, mai ales în timpul sezonului de vară. De asemenea, dacă observaţi o culoare galbenă diferită de cea normală este posibil să suferiţi de o infecţie a tractului urinar.
Albastru: Deşi este foarte rară, urina albastră apare din cauza administrării de medicamente sau diverse tratamente. Albastrul de metil, folosit de români în diverse afecţiuni, poate colora urina într-o nuanţă de albastru sau verzuie.
Violet: O urină de culoare violet închis apare la bolnavi cu insuficienţă renală. Atunci când rinichii nu funcţionează în mod corect nu pot filtra sângele şi elimina toxinele şi astfel toate aceste impurităţi sunt eliminate în urină.
Citeşte şi Dietele sărace în calciu şi apă duc la apariţia pietrelor la rinichi