Întrebat despre acuzaţiile lansate în ultima perioadă la adresa serviciului privind existenţa unor ofiţeri sub acoperire în Parlament sau în magistratură, Sava a răspuns: „Aceleaşi acuze la adresa SRI sunt lansate în mod repetat de-a lungul timpului, în special de către persoane implicate în dosare penale la care SRI a avut o anumită contribuţie, a informat beneficiarii legali”.
Sava a subliniat că „probabil asta a deranjat de foarte multe ori”.
„Dar subliniez că SRI acţionează doar în condiţiile stricte ale cadrului legal”, a spus purtătorul de cuvânt al serviciului.
El a ţinut să dezmintă categoric existenţa în Parlament a unor ofiţeri sub acoperire ai serviciului.
„Dezmint în mod categoric existenţa unor angajaţi ai serviciului care ar avea calitate de parlamentar sau orice alte calităţi care nu sunt compatibile cu statutul de angajat al serviciului. Avem legi militare foarte clare în acest sens”, a spus Sava.
El a adăugat că inclusiv intervenţia şefului statului pe această temă a fost clară şi nu lasă loc la interpretări.
Sava a adăugat că magistraţii, de asemenea, potrivit legii, nu pot fi ofiţeri ai serviciilor secrete.
„Acuzaţiile nu beneficiază de credibilitate, având în vedere din partea cui provin acestea”, a mai spus Sava.
Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, joi seara, că în actualul Guvern sau Parlament nu sunt „ofiţeri acoperiţi” care să fie activi, menţionând că a solicitat în toamna anului trecut verificări din partea serviciilor secrete. Băsescu a fost întrebat, la B1 Tv, cum vede acuzele reciproce dintre Sorin Roşca Stănescu şi deputatul PSD Sebastian Ghiţă, în ceea ce priveşte colaborarea cu serviciile secrete.
Şeful statului a afirmat despre cei doi că sunt „gură spartă” şi a ţinut să precizeze că a solicitat verificări la sfârşitul anului trecut. „Înainte de validarea parlamentarilor, înainte de prezentarea Guvernului, imediat ce am aflat lista Guvernului, au fost chemaţi şefii ambilor servicii care ţin direct de CSAT – SIE şi SRI – şi întrebaţi şi puşi să verifice imediat dacă există vreo incompatibilitate, asta însemnând ofiţeri acoperiţi printre miniştri sau parlamentari. Răspunsul ambelor servicii au fost «Nu». Deci nu există incompatibilităţi, aşa poate să-şi spună ei ce şi-or spune. Eu am făcut această verificare, fiindcă aş fi avertizat şi Camera şi Senatul şi Guvernul, pe premier, dacă ar fi existat astfel de incompatibilităţi”, a afirmat Băsescu.