„La SRI – nu ştiu dacă e bine să spun sau nu, cred că n-o să mă condamne – gândiţi-vă că am adoptat o lege ce prevede că trebuie să ai însoţitori de bord pe avioane, care trebuie să fie plătiţi de către SRI. De anul viitor intră în plin o asemenea prevedere. Sunt din aceştia care trebuie să asigure securitatea zborului şi ăia trebuie plătiţi. Nu sunt cheltuieli de altă natură, aşa cum ar încerca unii şi alţii să spună, pentru că SRI a fost extrem de riguros cu cheltuiala banilor publici”, a susţinut Boc, citat de Agerpres.
De asemenea, premierul a spus că suplimentarea de buget de la Serviciul de Protecţie şi Pază este ”legată în special de finalizarea unor investiţii, SPP are de finalizat un sediu, pentru că trebuie să plece din Senat”.
Pentru anul viitor, Guvernul a alocat SRI fonduri chiar mai mari decât în proiectul iniţial de buget, în creştere de la 971,4 milioane lei în acest an la 989,3 milioane lei.
Iniţial, SRI urma să beneficieze pentru anul viitor de 986,9 milioane lei.
Pentru Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul de Protecţie şi Pază a fost menţinută decizia de creştere a bugetelor din proiectul iniţial, de la 187,5 milioane lei la 193,9 milioane lei în cazul SIE şi de la 129 milioane lei la 132,3 milioane lei în cazul SPP.