SRI va dezvolta un sistem naţional de protecţie a infrastructurilor IT de interes naţional, prin fonduri UE

SRl, în calitate de coordonator tehnic al Sistemului naţional de securitate cibernetică, alături de Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naţionale şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, a realizat un proiect cu acoperire naţională care să protejeze cibernetic în primă instanţă un număr de 56 - 60 de instituţii care gestionează infrastructuri informatice de interes naţional. Proiectul, estimat la 20 de milioane de euro, se află în faza de evaluare, urmând, după aprobare, a fi implementat până la jumătatea anului 2015.
Filip Stan
29 nov. 2013, 14:22
SRI va dezvolta un sistem naţional de protecţie a infrastructurilor IT de interes naţional, prin fonduri UE

Serviciul Roman de Informatii (SRI) va dezvolta in perioada urmatoare un sistem national de protecție a infrastructurilor IT&C de interes national impotriva amenințărilor provenite din spațiul cibernetic, un proiect ce va fi finantat cu fonduri UE nerambursabile in valoare de 96,9 milioane lei. Contractul de finantare a fost semnat vineri de Ministerul condus de Dan Nica.

Victor Ponta: Razboaiele informatice sunt o realitate a lumii in care traim, nu te mai ataca nimeni cu tancuri sau cu avioane. In schimb daca iti blocheaza sistemul informatic in domeniul energie sau sanatate iese o harababura mai grava decat orice alt atac”

Serviciul Roman de Informatii, prin UM 0929 Bucuresti, va fi beneficiarul unui proiect de interoperabilitate in suma 97 de milioane de lei privind implementarea sistemului national de protectie a infrastructurilor IT&C de interes national impotriva amenintarilor provenite din spatiul cibernetic.

„Vom instala echipamente hardware si software in peste 50 de autoritati publice. Ca perspectiva toamna anului viitor ar trebui sa aduca primele componente operationale, iar ca finalizare – primavara anului 2015. Azi am semnat contractul de finantare. Achizitiile care vor urma pentru implementarea sistemului vor fi transparente, publice”, a declarat vineri Dorobantu Iulian, seful unitatii SRI din Bucuresti.

Serviciul Roman de Informatii (SRI), in calitate de coordonator tehnic al Sistemului national de securitate cibernetica, impreuna cu alte institutii printre care mentionez Ministerul de Interne, Ministerul Apararii si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), au definit un proiect cu acoperire nationala care sa protejeze cibernetic in prima instanta un numar de 56-60 de institutii care gestioneaza infrastructuri informatice de interes national, a declarat in luna septembrie din acest an, Dumitru Cocoru, general in cadrul SRI.

Este vorba de un proiect in valoare de circa 20 de milioane de euro pentru care vrem sa obtinem finantare europeana, am aplicat pentru el, este in faza de evaluare, iar daca va fi aprobat ar urma sa fie implementat pana la jumatatea anului 2015.

„Este vorba de echipamente de detectie a intruziunilor, de analiza a elementelor de securitate pentru protectia site-urilor si a sistemelor informatice care gestioneaza baze de date cu informatii sensibile. Va fi si o componenta de instruire in vederea gestionarii acestor echipamente. Urmeaza ca echipamentele care vor fi instalate sa fie gestionate de proprietarii acestor infrastructuri informatice si de comunicatii. In cadrul proiectului s-a propus instruirea specialistilor pe toate domeniile de programare, configurare si analiza a evenimentelor de securitate cibernetica”, a declarat atunci Dumitru Cocoru, general SRI.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Limba îndepărtată care se aseamănă cu româna și care are o mulțime de cuvinte la fel. Cum se spune, de fapt, la dușman, murdar sau cioban
Capital.ro
Elena Udrea, grațiată?! Anunțul cel mare despre ieșirea din închisoare
Playtech.ro
Vremea se schimbă radical în prima zi de Paște. Vin temperaturi de vară
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Cele trei secrete ale longevității unui medic de 102 ani: „Mănânc un aliment foarte ieftin de la vârsta de 6 ani”
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Nu răspundeți la aceste numere de telefon. E mare pericol
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
Rareș Ion a fost INCINERAT! Ceremonia restrânsă a avut loc în Vinerea Mare, în Capitală: 'Am primit mesaj de la mama lui'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Tragedie fără margini în fotbal. Marele fotbalist a murit fulgerător: Este imposibil să găsim cuvinte de alinare
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Răsturnare în alegeri! S-a aflat în ultimul sondaj!
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Cutiuța muzicală: toaca – sunetul care nu cere aplauze, dar ne răscolește sufletul