Stadionul Ghencea a intrat oficial, începând de vineri, în administrarea CSA Steaua. Noua arenă are 32.000 de locuri, iar, pentru construirea ei, au fost necesare pentru luni pentru proiectare, precum şi un an şi 9 luni pentru execuţie.
Lucrările au început în februarie 2018, iar termenul de execuţie era 30 noiembrie 2020.
„Pentru mine este un moment extrem de emoţionant inaugurarea stadionului Ghencea deoarece, în calitate de coordonator al proiectului Euro 2020, este al doilea mare obiectiv pe care îl inaugurăm după calea ferată Otopeni-Gara de Nord. La calea ferată se vor finaliza săptămâna viitoare probele tehnice şi în următoarea săptămână va fi funcţională 100 la sută.
În calitate de membru al generaţiei de aur, acesta a fost templul fotbalului românesc în care echipa naţională şi echipa Steaua ’86 au obţinut cele mai importante competiţii sportive. (…)
Să susţineţi ca să finalizăm ultimul obiectiv, după ce vom inaugura şi sunt aproape terminate, în proporţie de 99 la sută Arcul de Triumf şi Stadionul Giuleşti, cele 150 de baze sportive pe care le avem în construcţie, în licitaţie”, a declarat Gică Popescu.
Citeşte şi: Maradona a murit, mii de oameni au ieşit în stradă la Napoli. Stadionul San Paolo se va numi Diego Maradona
„Stadionul Steaua a renăscut precum Phoenix din cenuşă şi se prezintă într-o formă extrem de modernă, cu dotări extrem de actuale, un gazon despre care am înţeles că este un gazon hibrid care foloseşte o tehnică specială şi sperăm că stadionul Steaua în noua formă va găzdui echipe care să facă performanţă la nivel european şi la nivel internaţional”, a afirmat Ludovic Orban la eveniment.
Premierul a mai precizat că va fi reconstruit stadionul Giuleşti, iar stadionul Arcul de Triumf este aproape de gata.
„Aş vrea să spun câteva lucruri şi despre alte stadioane. Ştiţi foarte bine că se va reconstrui stadionul Giuleşti. Stadionul Arcul de Triumf e aproape gata, e practic pe ultima sută de metri şi e un stadion foarte cochet, foarte frumos şi sunt sigur că va găzdui evenimente.
Pentru stadionul Rapid avem clar intenţia construirea stadionului Dinamo. Sigur trebuie rezolvate chestiuni de natură juridică pentru a demara şi construirea stadionului Dinamo. Avem în plan construirea de stadioane la Timişoara, la Iaşi, la Constanţa, la Oradea unde există deja o clădire făcută şi proiectul”, a menţionat Orban.
„Nu pot să nu vă spun că am o nostalgie după fostul stadion Ghencea. Am fost aici în 1987. Eram elev în lotul de matematică. Am fost la România – Spania 3-1.
Nu este doar un stadion. Este un complex sportiv în care o să aibă loc antrenamante şi cazare mai multe discipline sportive. Asta este direcţia în care va merge Bucureştiul şi România. Asta e direcția în care merge lumea și nu e doar un stadion, e un complex, o să aibă loc antrenamente, o să fie cazare pentru mai multe discipline sportive.
Vă promit că în București nu vor mai dispărea baze sportive”, a declarat primarul general Nicuşor Dan, conform imaginilor transmise live pe pagina de Facebook a Guvernului.
„Complexul Sportiv Steaua” este cel mai mare din cele trei stadioane realizate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) în Bucureşti cu o capacitate totală de 31.254 de locuri pentru spectatori şi o suprafaţă desfăşurată de 82.000 de metri pătraţi.
Stationul Steaua a fost construit în mai puţin de doi ani (22 de luni), iar acum a fost demarat procesul de recepţie la terminarea lucrărilor, proces care se va încheia după parcurgerea tuturor etapelor legale, notează News.ro.
Valoarea construcţiei este de aproximativ 78 de milioane de euro.
Complexul Sportiv Steaua are aproximativ 800 de încăperi, între care 9 săli de antrenament, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), spaţii pentru Muzeul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti o zona de presă şi sky-box-ul în partea superioară a Tribunei 1, care respectă standardele UEFA şi FIFA, o zonă de promenadă destinată publicului.