„În cadrul discuțiilor a fost prezentat stadiul derulării programelor de înzestrare a armatei și proiecția acestora pe termen scurt, mediu și lung, în contextul alocării a două procente din PIB pentru următorii 10 ani, și au fost fundamentate propunerile MApN cu privire la rectificarea bugetară„, se arată în comunicat.
De asemenea, au fost trecute în revistă activitățile de cooperare internațională de pe agenda viitoare a ministerului și a fost făcută o analiză a învățământului militar din punct de vedere al organizării și funcționării acestuia.
Pe agenda ședinței au mai figurat informări cu privire la nivelul de încadrare cu personal în MApN și perspectiva până la sfârșitul acestui an, dar și despre situația solicitărilor de transfer al unor imobile aflate în proprietatea statului și administrarea instituției militare.
La lucrări au participat șefii departamentelor și structurilor centrale ale ministerului.
Colegiul Ministerului Apărării Naționale are rol consultativ și este abilitat să analizeze și să propună ministrului Apărării măsuri în legătură cu documentele ce vizează aspectele majore ale armatei.