Cei doi oficiali au apreciat „excelentele” relaţii bilaterale dintre cele două ţări, precum şi interesul manifestat în exploatarea pe mai departe a importantului potenţial de cooperare bilateral.
„Datorită relaţiei privilegiate care s-a stabilit între România şi Republica Populară Chineză, parteneriatul nostru a fost concretizat în multiple şi importante domenii, ceea ce ne conferă speranţa că şi în continuare vom rămâne aceiaşi parteneri în dezvoltarea şi promovarea unor iniţiative comune. În acest context, subliniez faptul că, la nivelul administraţiilor locale, cooperarea a cunoscut o dezvoltare constantă în ultimii ani, aspect pe care dorim să îl încurajăm în continuare, inclusiv prin promovarea proiectelor cu relevanţă locală. În prezent, există un număr important de acorduri de înfrăţire în vigoare la nivel de municipii sau judeţe, respectiv provincii”, a subliniat vicepremierul, citat în comunicat.
Cei doi oficiali au discutat despre demersurile care se fac pentru atragerea investitorilor chinezi în România, inclusiv în ceea ce priveşte crearea parcurilor industriale.
„Înfiinţarea unui parc industrial în parteneriat cu Republica Populară Chineză reprezintă o prioritate întrucât se subscrie măsurilor avute în vedere pentru atragerea investiţiilor care văd România ca o poartă strategică pentru intrarea în Uniunea Europeană şi pentru dezvoltarea relaţiilor de parteneriat, cu accent pe relaţiile economice şi comerciale cu ţări din afara pieţei unice europene”, a afirmat Stănescu, potrivit comunicatului.