Stare de alertă în patru localităţi din Buzău din cauza problemelor făcute de ninsoare

Judeţul Buzău rămâne în continuare izolat complet de restul ţării. Sute de oameni trăiesc un coşmar fără sfârşit, pentru că au şi acum casele îngropate sub troiene. Ambulanţele nu pot ajunge la cazurile disperate decât cu utilaje de deszăpezire care să le deschidă drumul. Marţi după-amiază a fost declarată stare de alertă şi în Valea Râmnicului, printr-un ordin al prefectului judeţului Buzău.
Romania TV
14 feb. 2012, 08:04
Stare de alertă în patru localităţi din Buzău din cauza problemelor făcute de ninsoare

UPDATE: 18.00 Primarul localităţii buzoiene Bisoca, Gheorghe Beşliu, a declarat pentru Mediafax că toate drumurile care fuseseră deblocate după ninsoarea şi viscolul de săptămâna trecută au fost acoperite din nou de nămeţi cărora drumarii nu le fac faţă. Primăria dispune doar de două utilaje, şi acelea închiriate, care nu fac faţă nămeţilor care au acoperit localitatea.

Drumurile care fuseseră deblocate zilele trecute după ninsoarea de luni s-au blocat din nou, total. Am un sat la 14 kilometri de comună total izolat, fără şanse să rezolvăm rapid situaţia acolo. Sunt 400 de suflete, am avut şi o gravidă pe care a luat-o astăzi elicopterul, că nu se putea ajunge sub nicio formă la ea. Sunt drumurile în pantă, iar utiajele nu pot interveni. Avem doar două utilaje închiriate care acţionează, însă este prea puţin. Îmi trebuie ani să merg din casă în casă prin nămeţii ăştia să-i întreb pe oameni cum sunt„, a spus primarul Gheorghe Beşliu.

UPDATE: 4.50: Este a patra localitate aflată în această situaţie, după ce în cursul dimineţii de marţi, prefectul judeţului Buzău a emis ordine de declarare a stării de alertă în comunele Bisoca, Puieşti şi Râmnicelu. „Autorităţile locale din comunele Bisoca, Puieşti, Râmnicelu, Valea Râmnicului au solicitat acordul pentru instituirea stării de alertă, iar prefectul judeţului Buzău Paul Beganu a emis marţi ordine prin care se declară stare de alertă pe teritoriul unităţilor administrativ-teritoriale care au solicitat acest lucru”, a declarat, marţi, pentru Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă purtătorul de cuvânt al Prefecturi Buzău, Roxana Robu.

UPDATE 13.15: După 28 ore de chin, un elicopter a ajuns în localitatea izolată de nămeţi şi a preluat-o. Femeia trebuia să nască încă de luni, dar ambulanţele nu au putut ajunge la ea. Aceasta a fost preluată de elicopter de pe stadionul din localitatea Smârdan. Ea a fost transportată cu o sanie, preţ de mai bine de un kilometru de la locuinţa personală. Oamenii au pregătit câteva cauciucuri pe care le-au incendiat pentru a marca locul aterizării. Potrivit declaraţiilor familiei gravidei, aceasta este în siguranţă şi a ajuns pe mâini bune. Elicopterul a aterizat la Buzău, iar gravida a fost dusă la Maternitatea din localitate.

Autorităţile au instituit stare de alertă, marţi dimineaţă, în localităţile buzoiene Bisoca, Puieşti şi Râmnicelu, grav afectate de ninsori şi viscol. În cele trei localităţi starea de alertă este valabilă până joi.

„Sunt trei sate care nu mai au acces la drumuri şi au solicitat stare de alertă. Satele nu sunt apropiate. În prezent se face un program pentru a ajunge şi acolo ca să îi ajutăm. Am vorbit şi cu primarul de acolo şi sunt localităţi din zona de munte. Se va închiria un utilaj cu şenile fiind panta foarte mare şi încercăm să îi ajutăm. O să aducem de oriunde găsim un astfel de utilaj”, a declarat pentru România TV, prefectul de Buzău, Paul Beganu.

Trei operaţiuni de salvare au avut loc de marţi dimineaţa în judeţul Buzău. NInsorile din ultimele ore au făcut ca stratul de zăpadă să mai crească cu peste 10 cm, iar autorităţile au fost nevoite să o ia de la zero, deoarece aproape toate drumurile s-au înzăpezit din nou.

Sunt probleme pentru medici cu drumurile secundare, deoarece de cele mai multe ori drumul care este deszăpezit merge doar până în centrul localităţii, iar de acolo medicii trebuie să meargă pe jos până la pacienţi şi apoi să îi transporte cu targa câteva sute de metri. Nu toate ambulanţele sunt dotate cu tracţiune 4×4 şi de aceea riscă să rămână înzăpezite.

Sunt cazuri destul de grave amplificate fie de panică, fie de ger. Un bătrân, care suferea de grave probleme cardiace şi care marţi dimineaţa nu mai putea să respire, a fost preluat de medici şi dus la spitalul din Râmnicu Sărat.

La celelalte două cazuri medicii nu au primit o volă şi au fost obligaţi să coboare cu lopeţile pentru a-şi deszăpezi singuri drumul.

Au fost mai multe operaţiuni marţi dimineaţa, mai multe apeluri la ambulanţa judeţeană din Buzău. Cei de la ambulanţă au solicitat ajutorul autorităţilor şi al utilajelor pentru a putea să ajungă la cazuri.

Situaţie dramatică şi pentru o gravidă din judeţul Buzău. Femeia trebuia să nască încă de luni, dar ambulanţele nu au putut ajunge la ea, din cauza drumurilor blocate de troiene. Mai mult, şi utilajul de deszăpezire trimis să cureţe drumul s-a răsturnat.

Luni seara a pornit pe raza localităţii Smeeni una dintre cele mai dramatice acţiuni de salvare a unei gravide aflată în travaliu încă de luni dimineaţă. Două utilaje mari care au tractat o salvare au pornit către locuinţa unei gravide din Smârdan, din comuna Brădeanu.

Femeia aflată în stare foarte gravă se chinuie de luni dimineaţa să nască, dar fără ajutorul medicilor. Orice tentativă de a fi dusă la spital a fost un eşec, deoarece troienele de pe drumul jud depasesc DJ 203 D depăşesc pe alocuri chiar şi trei şi patru metri înălţime. Ghinionul a făcut ca la un moment dat la jumătatea drumului dintre Smeeni şi Brădeanu pe o porţiune de pe câmp una dintre vole era să cadă într-o gropă şi a rămas blocată mai bine de o jumătate de oră până când celălat utilaj a ajuns în zonă şi a reuşit să o deblocheze.

Potrivit familiei gravidei, la iesirea din Smârdan zăpada este de şapte metri, iar singura salvare a acestei femei şi a fătului este intervenţia unui elicopter, lucru foarte probabil în orele următoare întrucât viscolul s-a oprit. Alinarea familiei gravidei a fost că au fost rebranşaţi la reţeaua electrică şi au putut vedea la televizor că acest caz a fost foarte mediatizat. Echipele Electric au făcut eforturi uriaşe în zonă pentru realimentarea unor localitaţi. Gravida de 24 de ani are dureri foarte mari şi aşteptă ajutor, iar oamenii se tem pentru viaţa ei şi cea a fătului.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'