STARE DE URGENŢĂ în Ungaria. Guvernul a decis să RETURNEZE refugiaţii veniţi din Serbia, care nu cer azil

Ministerul ungar de Interne a propus guvernului de la Budapesta declararea stării de urgență, ca urmare a fluxului masiv de imigranți care continuă să treacă frontiera dinspre Serbia. Totodată, Executivul ungar a decis să renunţe la construirea de garduri de protecţie la graniţă şi să îi trimită înapoi în Serbia pe imigranţii cărora nu li se aprobă cererile de azil.
Romania TV
10 sept. 2015, 15:40
STARE DE URGENŢĂ în Ungaria. Guvernul a decis să RETURNEZE refugiaţii veniţi din Serbia, care nu cer azil

Anunţul a fost făcut joi de șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar Conform oficialului ungar, propunerea va discutată la ședința de guvern de marțea viitoare.

Janos Lazar a menționat că analizele structurilor de securitate ale executivului indică, în contextul valului de refugiați, o sporire a riscurilor reprezentate de crima organizată, precum și o creștere a riscului unor acțiuni teroriste.

El a precizat de asemenea că 15 septembrie este termenul limită până când trebuie finalizată secțiunea gardului din zona punctului de frontieră Roszke, la granița cu Serbia.

În ultimele 24 de ore încă aproximativ 5.000 de refugiați au sosit la granița dintre Serbia și Ungaria, un număr record pentru o singură zi. Potrivit estimărilor Crucii Roșii, este posibil ca în următoarele zece zile să ajungă în Ungaria alți circa 42.000 de refugiați.

Ungaria va începe returnarea refugiaților către Serbia

Guvernul ungar a decis în final să nu mai amenajeze ‘zone de tranzit’ pentru refugiați de-a lungul frontierei cu Serbia, în locul lor urmând să fie create oficii unde se vor primi cereri de azil din partea imigranților, iar cei cărora nu li se va aproba cererea vor fi returnați Serbiei, au anunțat joi responsabili din guvernul ungar.

‘Îi vom înregistra pe toți cei care prezintă o cerere de azil și apoi le vom evalua. Dacă decizia este pozitivă, atunci refugiatul poate să rămână, dacă nu, îl vom trimite înapoi de unde a venit’, a declarat pentru săptămânalul local Novi Magazin ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, fără să precizeze însă de la ce dată vor începe returnările refugiaților către Serbia.

‘În primul rând îi vom înregistra pe toți, deși nu suntem prima țară a Uniunii Europene unde ei ajung. Acest lucru ar trebui să-l facă Grecia, dar nu îl face’, a mai spus șeful diplomației ungare.

El a atras atenția că afluxul de imigranți care folosesc ‘ruta Balcanilor’ l-a depășit pe cel care traversează Marea Mediterană. Oficialul ungar a precizat că în primele opt luni ale anului au pătruns în Ungaria circa 166.000 de refugiați, număr ce ar putea ajunge la 400.000 la sfârșitul anului. Drept urmare, el a cerut să se convoace cât mai repede o conferință comună a UE cu statele din zona Balcanilor Occidentali pentru a se examina posibile măsuri menite să oprească acest val de imigranți clandestini, care doresc aproape toți să ajungă în statele vest-europene, mai ales în Germania și țările scandinave.

După crearea de birouri pentru primirea cererilor de azil a frontiera dintre Ungaria şi Serbia, în ţară vor putea intra doar cei care au înaintat astfel de cereri.

În zonele de tranzit, la care guvernul de la Budapesta a renunțat acum, refugiații urmau să fie izolați în așteptarea unei decizii privind cererea lor de azil. Începând de pe 15 septembrie, oricine trece fraudulos granița ungară riscă până la trei ani de închisoare.

Între timp, guvernul ungar a decis să apeleze și la munca deținuților din închisori pentru ca gardul de sârmă ghimpată ridicat la frontiera cu Serbia, pentru a stăvili valul de imigranți, să fie finalizat până pe 15 septembrie. Conform noii legislații, deteriorarea acestui gard va fi de asemenea să fie pedepsită cu închisoarea.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'