Starea medicului erou Cătălin Denciu se îmbunătăţeşte pe zi ce trece în Belgia. Doctorii sunt tot mai optimişti. ”A trebuit să-i aplicăm mai multe tratamente pentru a-l putea ține în viață și a-l vindeca”, spune dr. Soete Olivier, anestezist terapie intensivă, pentru Antena 3.
Medicii speră că acesta va pleca cât mai repede acasă pe picioarele sale. ”El este încă la terapie intensivă ceea ce înseamnă că există un risc. Atunci când un pacient este la terapie intensivă există întotdeauna un risc pentru pacient. Dar lucrurile merg într-un sens bun așa că noi avem speranțe că totul va reveni la normal și doctorul Denciu va putea pleca acasă pe picioarele sale cât mai curând cu putință”, mai adaugă acesta.
Potrivit acestuia, ”totul depinde de profunzimea rănilor și de suprafața afectată”. ”Este importantă și profunzimea rănilor pentru că dacă rănile sunt profunde pacientul trebuie operat de mai multe ori chiar, așa că durează mult pentru că nu putem să-l operăm în fiecare zi. Ar fi foarte periculos”.
Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamţ, premiat la Gala „Medica Academica”. Starea de sănătate s-a îmbunătăţit
”După ce încheiem acest proces, când toate rănile sunt închise, după ce toate operațiile se încheie cu succes, pacientul are nevoie de multă recuperare, are nevoie de fizioterapie iar apoi acest pacient trebuie să fie ținut sub observație ani la rând pentru a vedea cum evoluează cicatricile”.
Wouter Weuts, directorul general al spitalului militar Reine Astrid din Belgia, spune că medicul Denciu este tratat într-un centru specializat în arsuri. ”Avem saloane de terapie intensivă dar și săli de operație pentru realizarea grefelor de piele, de asemenea avem asistenți sociali și fizioterapeuți. Deci suntem un centru specializat pe tratarea pacienților arși, dar realizăm și ținerea sub observație timp de luni sau chiar ani”.
Starea medicului erou Cătălin Denciu, iar soția lui le mulțumește tuturor celor care au ajutat-o în această perioadă dificilă. ”Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat, care s-au gândit la durerea prin care trecem și care ne-au respectat intimitatea, care au aprins o lumânare și au transmis un gând bun soțului meu”, spune Alina Denciu, soția medicului erou.
”Sunt sigură că toate aceste energii pozitive și gânduri bune și toată dăruirea unor oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată dar le mulțumesc din tot sufletul, ne-au ajutat și pe noi să trecem peste aceste momente cumplite.
Faptul că pot să fiu alături de el, că pot să îl văd, că pot comunica ușor ușor cu el mă ajută foarte mult și cred că și pe el îl ajută prezența mea aici. Cu pași mici, cum este în toate aceste cazuri, ne vom apropia de un final fericit. Am credința aceasta.
De la Dumnezeu a venit această putere și din energiile pozitive ale oamenilor și bineînțeles și din partea familiei. Copiii ne-au susținut mai mult decât aș fi crezut că pot fi în stare niște copii”, a mai spus Alina Denciu.
Cătălin Denciu a fost detubat, dar va petrecere Sărbătorile de iarnă în Belgia
La o lună de la incendiul din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț, în urma căruia 10 oameni și-au pierdut viața, vin vești bune de la Bruxelles. Medicul Cătălin Denciu, care a intrat în flăcări pentru pacienții săi, a fost detubat.
Incendiul de la Piatra Neamț, tragedie națională. La 10 ani de la incediul de la Maternitatea Giulești din Capitală și la 5 ani de la cel din clubul Colectiv, un alt incendiu a avut loc în România. 12 persoane au murit în flăcările care au izbucnit în seara de 14 noiembrie, în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ, unde erau pacienți internați cu COVID-19.
Reamintim că 12 persoane au murit în flăcările care au izbucnit în seara de 14 noiembrie, în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ, unde erau pacienți internați cu COVID-19.
În paralel, zece paturi de Terapie Intensivă și mai multe echipamente medicale au fost transferate miercuri de la spitalul mobil de la Leţcani, Iași, la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.