Stareţul Mănăstirii Curtea de Argeş, mesaj de Valentine’s Day. Anul acesta, Ziua Îndrăgostiţilor a picat duminică, zi liturgică. Cu acest prilej, starețul mănăstirii Curtea de Arges, Caliopie Arhimandritul, le-a vorbit celor prezenţi la Sfânta Liturghie despre această zi celebrată în întreaga lume. Acesta i-a îndemnat pe oameni să Îl iubească pe Dumnezeu: „Să ne declarăm în felul acesta îndrăgostiți de Dumnezeu„.
Starețul a postat apoi filmuleţul cu îndemnul la dragoste de Dumnezeu pe Facebook și pe Tiktok.
„Azi e Ziua Îndrăgostiților. Da, Ziua Îndrăgostiților de Dumnezeu să fim noi. Să ne declarăm în felul acesta îndrăgostiți de Dumnezeu. Dar nu doar într-o singură zi, în cea de azi, ci în toate zilele vieții noastre. Să declarăm lucrul acesta: Doamne, te iubesc. În tine cred și de la tine aștept tot ajutorul tău și puterea, pentru că poți lucrul acesta„, le-a spus preotul celor prezenți la slujbă.
Anul acesta, Ziua Îndrăgostiţilor s-a sărbătorit în plină pandemie. Şi pentru că tot vorbim despre feţe bisericeşti, în această pandemie s-a remarcat şi preotul Ioan Pădurariu, preot misionar de caritate la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. În ultimul an, a fost alături de pacienți și de personalul medical în lupta împotriva coronavirusului. Între timp, el însuşi a fost infectat cu virusul ucigaş.
În tot acest timp, preotul ieşean a putut constata că această boală i-a apropiat sau îndepărtat pe oameni de credință și de semeni. Pe 13 februarie 2020, chiar la debutul pandemiei în România, Ioan Pădurariu a devenit preot misionar de caritate al Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași, scrie bzi.ro. A fost martorul evoluţiei stărilor sufleteşti ale oamenilor din jur. Preotul relatează că, la început, oamenii priveau pandemia cu mare suspiciune, apoi, cu fiecare zi care trecea, frica începea să se amplifice.
Preotul le-a fost fost alături tuturor: tineri care nu au putut să facă față bolii sau care au trebuit intubați, vârstnici cu comorbidități, medici care se simţeau vulnerabili în faţa bolii şi care erau copleşiţi de teama că nu vor mai ajunge acasă la familii.
Preotul Ioan Pădurariu îi încuraja, la acea vreme, pe oameni spunându-le că moartea este o etapă din viață, o trecere la cele veșnice. Astfel încât oamenii au putut face faţă mai bine suferinţei. După ce discutau cu părintele, aceştia prindeau mai mult curaj şi mai multă speranţă de a lupta cu boala.
„Sunt două temeri mari ale omului, frica de durere, de chin și frica de moarte. Cred că mai importantă decât frica de moarte este frica de durere și atunci omul aflat în suferință nu știe unde să apuce. Dacă uneori medicamentele nu îl ajută, cu toate că avem medici de foarte bună calitate în spital și care își dau tot interesul să îi ajute, uneori din cauza stării de sănătate nu se poate face mare lucru pentru dânșii și atunci își dau seama că singura scăpare este la Dumnezeu. Și am simțit lucrul acesta, că după ce am stat de vorbă, după ce i-am binecuvântat și le-am citit rugăciuni de dezlegare, au altă putere de a merge mai departe și de a face față bolii, durerii, încercării și poate și gândului că pot muri”, a relatat preotul.