Senatorul Mircea Andrei, şeful PDL Argeş, s-a dovedit, la o întâlnire cu locuitorii din comuna Vultureşti, săptămâna trecută, campion la promisiuni şi „veşti bune”. „Am primit nişte bani şi o parte vin din nou la Vultureşti. Nu ţin minte din listă, că sunt mai mulţi, dar între 2 şi 3 miliarde îi primeşte precis pentru dvs”, a spus Mircea Andrei, în discursul său, prezentat în emisiunea „România 60 de minute”, de la România TV.
Democrat-liberalul nu s-a oprit aici şi a încercat să-şi impresioneze auditoriul şi cu „o informaţie politică”. „Să ştiţi că în judeţul Argeş se mişcă acum un lucru care este foarte interesant. Mai mulţi oameni, şi să ştiţi că s-a discutat şi prin Bucureşti, dar în special în Argeş, au zis că cetăţeanul s-a săturat de politicieni, s-a săturat de partide şi s-a săturat de toată povestea asta. Şi cam aşa este, ce să…S-a săturat omul de politicieni şi de partide… Şi atunci, mai multă lume s-a gândit ca în judeţul Argeş să formeze Mişcarea Populară pentru Argeş. O singură formaţiune politică în care să poată să se înscrie cine vrea fără să fie membru de partid. Să fie o mişcare pentru oameni, pentru judeţ, pentru popor. Nu avem nimic împotrivă pentru judeţul Argeş, să mergem într-o mişcare sănătoasă, cu care să creştem judeţul acolo unde îi este lui locul. Nu ştiu cum va fi, probabil în această lună se va definitiva această problemă. Intrăm în ea şi să vedem cum va fi. Şi terminăm cu partidele politice în Argeş. Cu toate astea…Atunci primarul va fi un membru obişnuit acolo şi putem negocia şi cu Bucureştiul distinct, ca judeţ. Vrei în judeţul Argeş ceva? Foarte bine, acestea sunt condiţiile noastre. O să mă gândesc bine la lucrul ăsta.”
Dan Diaconescu, liderul PP-DD, a intrat şi el în campanie electorală. Aflat la Sângeorz-Băi, Diaconescu s-a întrecut în promisiuni. „Să aduceţi la putere un guvern nou care să vă redeschidă staţiunea, să vă scape de ciocoi, care sa confişte averile ilegale şi să vi le dea înapoi pentru că au fost ale dvs. Să primiţi toţi tot ceea ce vi s-a furat în ultimii 20 de ani, adică câte 20.000 de euro pentru fiecare dintre dvs pe care sa îi investiti într-o afacere, adică sa aveţi jurati în instanţă, să nu vă mai judece judecători corupţi, să aveţi legi fiscale simple, taxe şi impozite mici, să aveţi pensii şi salarii mai mari decât aveţi astăzi pentru că sunt foarte mulţi bani în Romania, dar banii vă sunt furaţi.”
Un bun prilej pentru a cere voturi a fost ziua de 8 martie. Politicieni de peste tot au dat chefuri de Ziua Femeii, în care le-au cerut alegătoarelor să nu uite că vin alegerile şi că trebuie să-i voteze pe ai lor.
S-a întâmplat, de pildă, la Slobozia, unde filiala judeţeană a PSD a dat mare petrecere, cu torturi şi şampanie. Liderul organizaţiei, Silvian Ciupercă, a spus clar că „este ultima mare sărbătoare înainte de bătălia care ne va prilejui cea mai mare sărbătoare a anului 2012 – câştigarea alegerilor locale”. „Domnule primar, pentru că dvs aveţi un mare rol în acea victorie, fie ca şi natura şi frumuseţea şi Dumnezeu să vă dăruiască mai multă încredere în puterea acestei echipe a USL Ialomiţa.”
La Giurgiu, şeful PDL n-a vrut să facă politică, dar nu s-a putut abţine să indice candidaţii care trebuie votaţi. „Astăzi am pupat cele mai multe femei din viaţa mea. E record mondial. (…) Astăzi nu vreau să fac politică cu dvs, dar vreau să vă aduc aminte că, în 22 de zile intrăm în alegeri, să nu uitati să votaţi candidatura noastră la preşedinţia Consiliului Judetean şi Robert Cristoi la primăria Giurgiu. (…) Ţineţi minte melodia asta, nimic nu e întâmplător, noi schimbăm culoarea. Noi intrăm în alegeri cu Mişcarea Populară pentru Giurgiu”, a cuvântat Marin Anton, liderul PDL Giurgiu.
Democrat-liberalul, Ioan Oltean, a participat şi el la o întâlnire cu femeile, de 8 martie, la Bistriţa-Năsăud. A ţinut o prelegere despre cât de importantă este meseria de dascăl, ce satisfacţii i-a dus lui, dar a uitat ABC-ul. „Aveţi aici, nu deputatul Oltean, ci învăţătorul Ioan Oltean. Eu nu puteam să nu fiu solidar cu aceste distinse doamne pentru că ani mulţi, şi eu am fost colegul domniilor lor. (…) Nicio altă meserie nu poate fi egalată ca cea de dascăl. Niciodată în cariera mea politică nu am avut atâta satisfacţie ca atunci când un copil îl face pe A foarte corect. Ca atunci când am văzut că elevul pe care eu îl învăţam a scris corect: mama si tata. Sau propozitia: Ene are mere (din sală: Ana are mere!) Sau Ana are mere! Ene are mure, da!”.