Statele Unite ar pregăti un atac preventiv împotriva Coreei de Nord. Phenianul ameninţă SUA cu un atac nuclear

Statele Unite au mobilizat capacităţi nucleare pentru posibilitatea lansării unui atac preventiv limitat împotriva Coreei de Nord, a acuzat marţi Administraţia Kim Jong-Un.
Alina Costache
06 feb. 2018, 12:37
Statele Unite ar pregăti un atac preventiv împotriva Coreei de Nord. Phenianul ameninţă SUA cu un atac nuclear

Phenianul susţine că Statele Unite pregătesc un atac preventiv împotriva Coreei de Nord. Pe de altă parte, Coreea de Nord va putea obţine în doar câteva luni capabilităţile militare pentru a ataca Statele Unite cu armament nuclear, afirmă Robert Wood, emisarul american pentru Dezarmare.

 „Coreea de Nord a accelerat programul provocator de înarmare nucleară şi balistică, proferând ameninţări explicite cu folosirea armelor atomice împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor regionali”, a declarat Robert Wood la o reuniune pe tema dezarmării organizată de Naţiunile Unite la Geneva.

„Oficialii nord-coreeni insistă că nu vor renunţa la armele nucleare, iar Coreea de Nord ar putea fi acum la doar câteva luni de obţinerea capabilităţilor de a ataca Statele Unite cu rachete nucleare”, a precizat diplomatul american.

Statele Unite pregătesc un atac preventiv împotriva Coreei de Nord, acuză Phenianul

 

Statele Unite au mobilizat capacităţi nucleare pentru posibilitatea lansării unui atac preventiv limitat împotriva Coreei de Nord, a acuzat marţi Administraţia Kim Jong-Un.

Actualele măsuri luate de Statele Unite în sensul suplimentării capacităţilor militare sunt destinate lansării unui atac preventiv împotriva Republicii Democrate Populare Coreea”(numele oficial al Coreei de Nord -n.red.), a declarat luni un diplomat nord-coreean, Ju Yong Chol, în cursul unei conferinţe pentru dezarmare organizate de Naţiunile Unite.

Oficiali americani, inclusiv secretarul Apărării şi directorul CIA, au vorbit în mod repetat despre ameninţarea nucleară şi balistică nord-coreeană pentru a justifica opţiunea militară; Administraţia SUA analizează posibilitatea unui atac preventiv limitat împotriva Coreei de Nord„, a precizat Ju Yong Chol.

În urmă cu câteva zile, fostul secretar de Stat american Henry Kissinger afirma că Administraţia Donald Trump începe să analizeze din ce în ce mai mult posibilitatea lansării unui atac preventiv împotriva Coreei de Nord.

Preşedinţii din SUA şi Coreea de Nord, Donald Trump şi Kim Jong-Un, s-au ameninţat în mai multe rânduri cu atacuri nucleare. Recent, Phenianul a acuzat, prin vocea ministrului nord-coreean de Externe Ri Yong Ho, că Washingtonul vrea să declanşeze un „conflict nuclear”. Coreea de Nord a efectuat în ultimii ani o serie de teste nucleare şi balistice, avertizând că poate ataca Statele Unite.

În pofida detensionării temporare a relaţiilor dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud în contextul Jocurilor Olimpice de Iarnă, Phenianul a avertizat vineri seară că va reacţiona dacă armata americană şi cea sud-coreeană vor relua exerciţiile comune. „Noi facem eforturi pentru îmbunătăţirea relaţiilor intercoreene, dar nu vom asista pasivi la acte sinistre de ignorare a eforturilor noastre„, a atras atenţia ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, într-o scrisoare adresată Naţiunilor Unite.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români. Ce au pățit după ce au plătit avans pentru un sejur all inclusive la Mamaia Nord
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Dentista din Brăila a avut parte de o moarte extrem de VIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de autopsie, biata femeie a...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Cetățean american condamnat în Rusia la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'