Staţiunile de pe Valea Prahovei, în topul preferinţelor românilor pentru vacanța elevilor din octombrie. Cât costă o noapte de cazare pentru o familie cu un copil

Elevii au intrat în vacanță până pe 3 noiembrie. Este prima vacanță din anul școlar 2024 - 2025. In acest context, familiile din România și-au indreaptat atentia catre destinatiile in care pot petrece cateva zile de relaxare si distractie alaturi de copii, cautand evenimente sau activitati potrivite tuturor varstelor. O noapte de cazare pentru o familie cu un copil s-a scumpit cu 17% față de anul trecut. ȘI încă o noutate. Anul acesta românii au preferat hotelurile în detrimentul pensiunilor. 
Alina Andrei
25 oct. 2024, 13:03
Staţiunile de pe Valea Prahovei, în topul preferinţelor românilor pentru vacanța elevilor din octombrie. Cât costă o noapte de cazare pentru o familie cu un copil

Stațiunile de pe Valea Prahovei sunt din nou in topul preferintelor romanilor, Brasovul fiind cea mai rezervata destinatie in urmatoarea saptamana, când elevii din România vor fi în vacanță. Pe lângă vacanța copiilor, în octombrie turiștii vor avea noroc și de temperaturi blânde și zile cu soare, perfecte pentru drumeții, picnicuri sau plimbări în natură.

Citește și: Lovitură pentru companiile aeriene și operatorii de turism! O nouă taxă ar putea duce la majorarea cu cel puțin 100 de euro a biletelor de avion

 

Brașovul, Bucureștiul și Sinaia sunt cele mai rezervate destinații pentru vacanța copiilor

Conform Travelminit.ro, cele mai căutate destinații de toamnă sunt Brașov, București, Sinaia, Sibiu, Poiana Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Băile Felix, Sovata și Bran, orașe recunoscute pentru atracțiile lor turistice sau pentru peisajele de toamnă.

Părinții care sunt în căutare de activități pentru cei mici trebuie să știe că au o mulțime de activități și de evenimente din care pot alege pe parcursul minivacanței. În București, la Teatrul Ion Creangă, aceștia pot vedea mai multe spectacole special dedicate copiilor, până pe 31 octombrie. Între 1 octombrie și 11 noiembrie, Iulius Parc din Cluj-Napoca găzduiește expoziția „Transform Robots Alive”, unde vizitatorii pot interacționa cu 14 roboți gigantici din seria R, și pot participa la activități interactive precum laser tag și paintball, accesibile pe bază de bilet.

De asemenea, planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu din Brașov va lansa patru spectacole noi în premieră în România: „Misiunea Asteroid”, „Expediția: Recifele de coral”, „Găurile Negre Supermasive” și „Scânteia, universul din noi”, toate oferind o experiență unică în urma upgrade-ului tehnologic al planetariului. Programul va include filme variate, disponibile de marți până duminică, cu sesiuni speciale și în zilele de luni în perioada vacanțelor școlare.

 

Sejur în România: Cât costă o noapte de cazare pentru o familie cu un copil în vacanța elevilor din octombrie

Deși vacanța eleviilor durează o săptămână, se pare că cei mai mulți turiști au rezervat un sejur de minimum o noapte, maximum trei nopți, semn că aceștia încearcă să lege aceste scurte excursii de weekend, când au și ei liber de la joburi. Potrivit datelor Travelminit.ro, 20% dintre rezervări sunt pentru o noapte, 41% dintre rezervări sunt pentru două nopți, 28% sunt pentru trei nopți de cazare.

Așa cum era de așteptat, prețurile sunt doar puțin mai mari în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut: o noapte de cazare pentru o familie cu un copil era 388 de lei în 2023, pe când acest preț în 2024 este de 453 de lei, în creștere cu 17%. Diferențele sunt și mai mici în cazul familiilor cu doi copii: o noapte de cazare pentru o familie cu doi copii era 498 de lei în 2023, pe când tariful din 2024 este de 518 lei, cu 4% în creștere.

Un trend interesant ține de alegerea unității de cazare: dacă în 2023, turiștii preferau pensiunile, anul acesta, aceștia au preferat mai degrabă hotelurile (36% hoteluri versus 28% pensiuni).

Cele mai scumpe oferte de cazare înregistrate pe Travelminit.ro au fost rezervate în Căpâlniţa (4.385 lei/noapte), Râșnov (2.291 lei/noapte), Predeluț (1.991 lei/noapte), în timp ce ofertele accesibile sunt în Sibiu (70 lei/noapte), Bușteni (109 lei/noapte), Miercurea Ciuc (118 lei/noapte).

 

DailyBusiness
Pensiile cresc spectaculos! Noi beneficii pentru pensionari. Cine și cum se califică
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza i-a dansat pe masa lui Mihai Bobonete: „Ce nu fac eu pentru bani?!”
Fanatik.ro
Cât costă să faci succesiunea după 10 ani. Suma nu e deloc mică
Capital.ro
Toată lumea va fi scanată. Se schimbă cărțile de identitate. Se aplică în toate statele UE
Playtech.ro
Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Mirele a atras toate privirile, cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Tarife RIDICATE ale locuințelor. Noii proprietari plătesc sume faraonice
Adevarul
Porecla șocantă pe care Mohamed Al-Fayed i-a dat-o Prințului Philip. Ce legătură avea cu accidentul în care au murit Prințesa Diana și fiul său Dodi
wowbiz.ro
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei Coțolan, după ce au lipsit de la cununia civilă! Gestul logodnicei artistului a atras imediat atenția tuturor
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Celebru actor a fost învins de o boală grea. Ce tragedie!
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
kanald.ro
Ce urmează să se întâmple cu salariile unei categorii de români. Guvernul a pregătit noi măsuri. Despre ce este vorba
Cancan.ro
Cum a apărut această tânără la nunta lui Iancu Sterp? Invitații și-au dat coate când au văzut-o așa 😲
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Permisul de conducere digital. ORDIN de la UE! Când va fi aplicat în toate statele
StirileBZI
Cei care au centrală termică trebuie să știe asta: Cum setezi corect termostatul
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
stirilekanald.ro
Adrian Marțian mai are un copil! Fiul cel mare al afaceristului este dezamăgit că propriul tată îl ignoră atât pe el, cât și pe Ianis: "Să nu uite"
substantial.ro
Gérard Depardieu solicită amânarea procesului pentru agresiune sexuală
MediaFlux
SE SCHIMBĂ HARTA ROMÂNIEI! Aceste județe DISPAR!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Descoperirea incredibilă a „chitonului” lui Alexandru cel Mare: o revelație arheologică în Grecia