Problemele pentru cele două femei au început după modificarea legii. Din acest an, accidentele vasculare nu mai reprezintă criteriu de încadrare în grad de handicap. Comisia de Evaluare le-a lăsat astfel, fără ajutorul financiar, atât pe bătrână, cât şi pe fiica ei care era angajată ca însoţitor.
Femeia, rămasă fără niciun venit, este hotărâtă să-şi lase mama în grija autorităţilor, chiar la uşa comisiei. „Să iasă comisia de evaluare s-o vadă în ce hal este. Mama mea nu mănâncă, depinde numai şi numai de mine. Mi-am lăsat serviciul ca să am grijă de ea. Nu mai primeşte niciun fel de ajutor”, a declarat fiica femeii paralizate.
„Toate persoanele cu dizabilităţi trebuie să se adreseze comisiei judeţene. Dacă nu sunt mulţumite de gradul acordat, au posibilitatea ca în 30 de zile să facă contestaţie. Persoana respectivă are ca diagnostic de bază accident vascular şi nu se mai încadrează”, a declarat directorul adjunct al Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap din Gorj, Mircea Andrei.
Directorul Comisiei de Evaluare susţine că legea trebuie respectată. Recunoaşte însă, chiar el, că în astfel de situaţii se află sute de oameni din ţară.