Banii au fost confiscaţi de la Codruţ Vlăsceanu şi reprezintă prejudiciul adus statului român de acesta. Câştigătorul licitaţiei urmează să convertească valuta în lei astfel încât statul să poată utiliza suma confiscată.
Licitaţia este organizată chiar de către banca la care Vlăsceanu depusese banii.
Averea nejustificată a fostului şef al Serviciului Permise Argeş, Gheorghe Vlăsceanu, a fost confiscată, judecătorii hotărând irevocabil, în decembrie 2011, că există o vădită diferenţă între veniturile realizate şi averea dobândită în sumă de 2.316.529 lei, 434.805 euro şi 1.580 de dolari, dând câştig de cauză ANI. Decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Curtea de Apel Piteşti a stabilit, pe 27 aprilie 2011, că „dobândirea sumelor de 454.805 Euro, 1.580 dolari USD şi 145.420 lei, precum şi a cotei părţi de 1.979.392 lei din avere, nu au caracter justificat şi dispune confiscarea acestora de la pârâtul Vlăsceanu Gheorghe Codruţ”.
Vlăsceanu a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a hotărât irevocabil, marţi, respingerea ca nefondată a acţiunii fostul şef al Serviciului.
Inspectorii de integritate s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai mulţi angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş au acumulat averi ce depăşesc veniturile realizate.
Curtea de Apel Târgu Mureş s-a pronunţat, pe 14 februarie, în cazul permiselor de la Argeş. 28 de inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între un an şi şase luni şi 14 ani de închisoare cu executare, niciunul dintre cei implicaţi nefiind achitat.
Curtea de Apel Târgu Mureş, unde s-a judecat procesul, menţionează faptului că nu a existat nicio achitare a vreunui inculpat şi instanţa a dispus confiscarea tuturor sumelor de bani în euro şi în lei dobândite de inculpaţi în urma săvârşirii infracţiunilor. Procesul a fost judecat de judecătoarea Mihaela Ramona Creţu. Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în 10 zile de la pronunţare. Acest dosar a avut 169 termene de judecată, fiecare termen având ca durată de desfăşurare între 3 şi 12 ore.
Astfel, instanţa l-a condamnat pe fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş Gheorghe Codruţ Vlăsceanu la 14 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, cu pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi timp de patru ani, şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat – la 11 ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi.
Instanţa a confiscat sumele obţinute de Vlăsceanu din aceste infracţiuni – 11.350 de euro şi 1.750 de lei, a menţinut sechestrul pe un imobil şi un teren din Piteşti şi un autoturism Toyota, dar a ridicat sechestrul de pe sumele consemnate cu titlu asigurător într-un cont deschis pe numele acestuia, de 454.805 de euro şi 185.000 de lei.
În acelaşi dosar, Vasile Voinea, fost adjunct al lui Vlăsceanu, a fost condamnat la 11 ani şi opt luni de închisoare cu executare şi patru ani de interzicere a unor drepturi, în urma contopirii pedepselor pentru constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată, fals intelectual aflat în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.