STB testează primul autobuz dotat cu instalaţie cu gaz şi anunţă că alte peste 600 de mijloce de transport a companiei, majoritatea mai vechi de 13-14 ani, vor fi dotate cu astfel de instalaţii, care reduc mult costurile.
Pe toate cele 600 de autobuze vechi de 13-14 ani aflate în flota STB vor fi montate butelii speciale pentru Gaz Natural Comprimat.
Norma lor de poluare se va modifica astfel din Euro 3 în Euro 6, anunţă Digi24.
Nu vor fi doar mai puțin poluante, ci și mai ieftin de alimentat. Gazul natural costă mai puțin decât carburanții lichizi.
De asemenea, STB a anunțat că alte 150 de autobuze vechi, Euro 3 vor fi transformate în troleibuze.
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat duminică, printr-un comunicat de presă, că din data de 15 noiembrie, noul director general este Mihai Petcu.
Mihai Petcu va avea mai multe obiective în perioada următoare, printre care gestionarea situaţiei cu privire la prevenirea răspândirii COVID-19 şi eficientizarea pregătirilor pentru iarnă.
„Începând cu data de 15.11.2020, Societatea de Transport București are un nou Director General în persoana domnului Mihai PETCU. (…) noul Director General STB SA va avea în prim plan următoarele:
Gestionarea situaţiei cu privire la prevenirea infectării cu virusul SARS-COV-2, respectiv emiterea unor decizii privind angajaţii STB SA (reglementarea muncii la domiciliu, organizarea timpului de lucru în două schimburi, continuarea testării angajaţilor aflaţi în contact direct cu publicul său a celor suspecţi, etc.), şi protejarea publicului călător (dezinfectarea permanentă a vehiculelor; monitorizarea liniilor de transport pentru evitarea aglomeraţiei la orele de vârf, etc.);
Eficientizarea pregătirilor pentru iarnă (măsuri de asigurare a stocurilor şi utilajelor necesare pentru combaterea poleiului şi a zăpezii, piese de schimb, asigurarea personalului necesar pentru a face față oricărei situații generată de condițiile meteo, etc.);
Transparență decizională – bucureștenii trebuie să știe cum sunt folosiți și unde merg banii publici din bugetul STB SA. Doar așa va fi oprită risipa banilor publici!
Digitalizarea companiei cu scopul reducerii costurilor, dar și a creșterii performanței prin eficientizarea activității atât în plan intern, cât și în relația cu cetățenii, dar și cu autoritățile și cu partenerii contractuali;
Comunicare eficientă pentru călători – o importanță deosebită va fi acordată informării cetățenilor cu privire la noutățile apărute în programul de transport al Societății, precum și despre proiectele ce vizează transportul public din Capitală;
Dezvoltarea Societății cu bani europeni. Înființarea unui Departament care se va ocupa exclusiv de scrierea, depunerea și implementarea proiectelor cu fonduri europene;
Investiții pentru modernizarea parcului de vehicule existent, un dispecerat modern ce presupune monitorizare și raportare în timp real, dar și în infrastructura căilor de rulare pentru tramvaie, inclusiv pentru reamenajarea tuturor refugiilor de tramvai”, se arată într-un comunicat STB.