Surse citate de România TV susţin că MApN ar fi cerut FC Steaua un milion de euro pe an pentru utilizarea siglei sau 700.000 de euro plus procent din vanzarea de materiale promotionale.
Pentru moment, negocierile s-au încheiat cu un armistiţiu prin care echipa de fotbal a lui Gigi Becali poate folosi culorile şi însemnele până la vacanţa de iarnă, urmând să fie reluate în zilele în care Gigi Becali ar urma să aibă permisie.
Din primele informaţii, Gigi Becali nu ar fi dispus să plătească anual pentru utilizarea mărcii Steaua 500.000 de euro.
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis acţiunea Clubului Sportiv al Armatei Steaua (CSA) şi au decis ca brandul „Steaua” să nu mai fie deţinut de echipa de fotbal a lui George Becali.
CSA a dat în judecată societatea care deţine echipa de fotbal Steaua Bucureşti, Asociaţia Fotbal Club Steaua, dar şi SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, SC FCSB Marketing SRL (fosta SC Durby Sports Business SRL) şi SC Ostrovit SA, susţinând că acestea deţin ilegal marca „Steaua”.
Procesul prin care CSA Steaua a revendicat marca „Steaua” a fost deschis pe 25 mai 2011, însă acţiunea a fost respinsă atât de Tribunalul Bucureşti, cât şi de Curtea de Apel Bucureşti, însă decizia finală a aparţinut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a dat câştig de cauză CSA.
CSA Steaua a susţinut în cererea de chemare în judecată că George Becali a dobândit marca „Steaua” în mod ilegal, acest brand fiind înregistrat în 1996, ulterior Becali folosind numele pentru echipa sa fără acordul Clubului Sportiv al Armatei.